Резервісти Закарпаття поповнили ряди Національної гвардії України

Резервісти Закарпаття поповнили ряди Національної гвардії України
Двотижневі збори із резервістами стартували у військових частинах Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

 

Два тижня на полігонах військових частин з резервістами проводитимуть навчальний збір за програмою загальновійськової та фахової підготовки.

«У кожній військовій частині працює адміністрація навчальних зборів, підготовлена навчальна, матеріально-технічна база, місця розміщення та обслуговування резервістів у польових умовах. Головний акцент під час навчального збору військовозобов’язаних робимо на індивідуальній підготовці, їх підготовці у складі військового наряду (варти) та у складі відділення. Основними предметами на заняттях будуть тактична та вогнева підготовка. Окрім цього заплановані заняття з інженерної, військово-медичної та професійно-психологічної підготовки», - зазначив радник командувача Національної гвардії України генерал-майор Юрій Потомський.

Залучені до зборів військовозобов’язані прибули з різних куточків України, мають різний вік та цивільний фах. Серед резервістів є і дівчата. Разом з чоловіками вони будуть навчатись військовій справі. Багато резервістів пройшли важку школу АТО на сході нашої держави, дехто вже відслужив строкову службу, деякі уклали контракт на проходження служби в резерві.

Леонід Федевич був директором кількох підприємств, але його особисте життя змінила ситуація на Донбасі. У 2014 році Леонід Федевич пішов добровольцем в батальйон оперативного призначення імені Героя України генерала Сергія Кульчицького. Був в багатьох «гарячих точках» зокрема в Дебальцево.

«В мене вдома і досі лежить зібрана сумка з речами, на крайній випадок. І коли треба буде я знову піду захищати свою країну. Ми, українці, і нашу землю ніхто не буде захищати окрім нас самих. У нас нічого нема окрім України, а у України нема нікого окрім нас», - поділився своїми думками солдат резерву Леонід Федевич.

Зараз Леонід директор комунального підприємства «Муніципальна варта» Бориславської міської ради.

Олександр Степаненко родом з Мелітополя Запорізької області, строкову службу проходив у військовій частині 4114 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Служба в лавах Національної гвардії України надала можливість зробити самостійний вибір у майбутній професії. Після служби в Національній гвардії Олександр уклав контракт на проходження служби в резерві.

«На даний час готую документи для подальшого проходження служби за місцем проживання. Строкова служба лише допомогла мені визначитись з подальшим вибором місця роботи. А збори дають можливість згадати все набуте під час служби. До речі, приємно знову бачити офіцерів, з якими прослужив півтора року», - розповів Олександр Степаненко.

На зборах присутні і такі, які перший раз візьмуть до рук зброю. Перед навчанням вони приймуть Військову присягу на вірність українському народові.

У Юрія Жука-Гординського батько проходить військову службу в одній із військових частин Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Сам Юрій здобуває другу вищу освіту в Українському Католицькому Університеті. В подальшому планує бути викладачем. «Служба у військовому резерві, без відриву від навчання, дала мені можливість побудувати свою кар’єру. Але для себе вирішив, що маю ще навчитись захищати Батьківщину. Дружина до цього поставилась з розумінням, в університеті взагалі було без проблем. На цих зборах я складу Військову присягу на вірність народу України. В разі потреби завжди готовий стати до строю та захистити свій народ та свою сім’ю», - розповів Юрій Жук-Гординський.

Всі резервісти пройшли професійно-психологічний відбір, перевірку рівня фізичної підготовки та визнані придатними до служби у військовому резерві за станом здоров’я.

На час проведення навчального збору військовозобов’язані, які перебувають у резерві користуються законом України «Про військовий обов’язок і військову службу». За резервістами зберігається робоче місце, вони отримують грошове забезпечення, компенсацію середньомісячної заробітної платні за той час, що перебувають у військовій частині та за проїзд до військової частини та в зворотному напрямку.

Група інформації і комунікації Західного ТУ

 

05 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів