Ален Панов: «Демократія – не 25 людей, які прийшли і вийшли за командою «фас»

Ален Панов: «Демократія – не 25 людей, які прийшли і вийшли за командою «фас»
З приводу ремонту набережної Незалежності міг висловитися кожен. Думки присутніх розходлися.

 

Ален Панов, дипломат, юрист, професор, зав. кафедрою міжнародних відносин факультету міжнародних економічних відносин УжНУ:

«Я не розумію, що ми тут робимо. Я прийшов сюди тому, що я – ужгородець – почав останнім часом незручно почувати себе у своєму місті. Сподівався, що справді сьогодні будемо тут обговорювати ремонт набережної, проект, але через 5 хвилин уже зрозумів, що почалася чергова брудна політична виборча кампанія. Шокований, що у нас тут на такому рівні може звучати настільки брутальна «площадная брань». Прикро, що люди, які називають себе громадянськими патріотрами, хочуть приватизувати моє право на волевиявлення». 

Зі слів Алена Панова, всі хочуть жити добре та по-європейськи, але що таке правова європейська держава усвідомлює не кожен. «Хочу запитати: люди, де ви були на попередніх виборах? Чому не йдете працювати і показувати свої можливості? Демократія – не 25 людей, які прийшли і вийшли за командою «фас», це не право сильного, не сходка, не Сицилія, надворі ж 21 століття! Займатися самоуправством – це не демократія». 

Зі слів науковця, з огляду на те, що відбувається в залі засідань, зокрема і навколо ситуації з капремонтом набережної, загалом можна зробити тільки одне припущення: домовлятися ніхто не хоче -- прагнуть тільки сказати свою думку, «…і найстрашніше, що це ще й не його думка». 

У той же час, за словами Панова, вражає величезний рівень агресії: «Є предмет – робота міської влади і є контроль за цією роботою. Не думаю, що 25 людей може представляти 115 тисяч мешканців Ужгорода. Є порядок, визначений Конституцією. Немає права діяти «бо мені ся любить» чи ні. Цей цирк дає позначку всім нам – ми всі хворі й живемо у хворому суспільстві, кожен, хто тут говорить, повинен себе бодай запитати, чи має право він так говорити. Сьогодні тут була публічна «порка» мера людьми, які, я вважаю, роблять це не безкоштовно. Підряднику, який знає всі деталі проекту, навіть не дають слово».

uzhgorod.net.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Роберт Горват: «Ремонт набережної – прощання з СРСР» 

Мер Ужгорода Богдан Андріїв: «Дайте можливість викласти 10-20 метрів, щоб побачити, як це буде виглядати»

Роберт Горват закликав ужгородців долучитися до ініціативної групи та розібрати проект ремонту набережної по пунктах

Олександр Ледида: «Якщо не освоїти цей 21 мільйон, кошти автоматично повернуться до Держбюджету і більше розраховувати на них не варто»

Ярослав Шафарь: «Мами з візочками та люди з інвалідністю постійно нарікають, що набережною неможливо ні пройти, ні проїхати»

 

12 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів