Як правильно прибирати косметику з обличчя: 6 порад

Як правильно прибирати косметику з обличчя: 6 порад
Догляд за шкірою неможливо уявити без повноцінного демакіяжу, адже декоративна косметика відіграє важливу роль в образі жінки, і грамотне її усунення – дуже важлива тема.

 

Поради ми спитали в французьких дерматологів бренду Mixa.

Правила зняття макіяжу

За норму прийнято вважати щоденний демакіяж, який проводиться ввечері, тобто має елементи нічного догляду. При цьому вибір засобу для зняття мейкапу робиться на користь тих, що живлять та пом’якшують шкіру. Якщо ж навпаки, це денна процедура, і наступним кроком буде крем з spf фільтром та новий макіяж, то варто використати демакіяж без емульсії чи олії.

Знімати макіяж найкраще за допомогою ватних дисків або спеціальних серветок, які просочуються молочком чи лосьйоном. Також існують спеціальні спонжі (губки), які можна використовувати багато разів, тільки ретельно вимивати щоразу.

Прибирати косметику з обличчя слід за алгоритмом:

  • нанести засіб на все обличчя на 30-60 секунд;

  • масажувати за спеціальними лініями горизонтально;

  • зняти ватним диском;

  • нанести засіб на диск чи серветку і прикласти до заплющених очей на 15-30 секунд;

  • зняти косметику з вій та повік;

  • за необхідністю вмитися водою чи перейти до тоніка.

Демакіяж з контактними лінзами

Для цього потрібен особливий засіб для зняття макіяжу, який не подразнює рогівку ока, дерматологічно тестований офтальмологами та не залишає жодних слідів на оці. В іншому випадку, частки олії чи інших компонентів демакіяжу можуть подразнювати око під лінзою та заважати нормальному проникненню повітря під лінзу.

Враховуючи властивості сучасних гідрофільних лінз, емульсія не рекомендована фахівцями в якості засобу для зняття макіяжу з очей. Однак можна безпечно користуватися лосьйоном та засобом із двома фазами (шар олії у верхній половині флакона).

Мабуть, зайве для носіїв лінз нагадувати, що спочатку знімаються лінзи, а потім макіяж.

Як прибрати стійку косметику

Для цього існують спеціальні засоби для водостійкої косметики, практично всі вони двофазні та мають в собі багато косметичної олії. Власне, масляна текстура і є ключовим елементом розчинення стійкої туші або підводки. Іноді навіть можна знайти пораду використовувати натуральну кокосову чи миндальну олії для цієї мети. Однак косметологічні засоби краще підходять для щоденного використання, бо не обтяжують шкіру, як олія.

Для зняття водостійкого макіяжу очей використовуйте два ватних диска на кожне око один підкладайте знизу вій, іншим рухайте поверх заплющеного ока, стираючи туш з повіки на нижній диск. За необхідності повторюйте, поки шкіра та вії не залишуться чистими.

Щоб зняти стійкий шар тональної основи, рум’ян, пудри та бронзера, слід використовувати засіб у вигляді молочка. Треба спочатку розм’якшити макіяж, для чого нанести молочко і зачекати 30-60 секунд. Далі звичайно зняти косметику серветкою чи дисками, за необхідності вмитися і продовжити догляд.

Врахуйте наші поради та доглядайте шкіру обличчя, як слід, використовуючи належні для цього засоби!

 

31 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів