Василь Шкляр: "Легко бути патріотом у Галичині, на Волині, навіть у Києві чи Ужгороді"

Василь Шкляр: "Легко бути патріотом у Галичині, на Волині, навіть у Києві чи Ужгороді"
Відомий український письменник Василь Шкляр зустрівся з ужгородцями в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка. Слухачі почули чимало цікавого й могли постаити запитання улюбленому автору. Говорили на різні теми, в тому числі й про Україну.

 

«Ми, українці, звикли до боротьби за державність і мову. Не маючи ніколи справжньої своєї держави, ми маємо одну з найбільших територій у світі як країну. Де в кожного своя хата стає власною фортецею. Є в української нації один герой, що зазнав найбільше страждань, ударів, гніту – це українська мова. І не зважаючи на ці утиски впродовж століть, вона й сьогодні одна з найпоширеніших у світі. Через те наші поразки усі тимчасові. І ми виграємо цю війну з найбільшим ворогом. Ми сьогодні визначаємо долю Європи і світу і все в нас буде прекрасно», – вважає Василь Шкляр.

Та додає: «Легко бути патріотом у Галичині, на Волині, навіть у Києві чи Ужгороді. А важко бути патріотом в Харкові, тому ж Криму, Донецьку…»

А щодо того, якою бачить Україну відповідає: «Україна повинна бути українською. Я хочу, щоб вона була насамперед чесною. І будь вона проклята ця терплячість! На жаль, український народ терплячий. У нас ніхто не йде воювати за свої економічні права. Українці хочуть, щоб ця справедливість запанувала. Якою я бачу Україну? Че-сно-ю! Із власним Я».

Подивитися запис зустрічі можна на відео від ЗОУНБ:

Uzhgorod.net.ua за матеріалами Медіацентру УжНУ,

фото Сергія Братасюка

 

12 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів