В Ужгороді освятять пам’ятник жертвам Голодомору

В Ужгороді освятять пам’ятник жертвам Голодомору
У суботу, 24 листопада, о 15:00 в День пам’яті жертв голодоморів в Ужгороді на набережній Незалежності відкриють і освятять монумент «Свіча пам’яті».

 

Пам’ятник замінить наріжний камінь, який було встановлено в центрі міста в 2016 році до роковин голодомору. Нагадаємо, що композиція авторства столичного скульптора Ігора Гречаника здобула перемогу за результатами всеукраїнського конкурсу.

Участь у заходах візьмуть керівники краю, міста Ужгород, установ та відомств області, представники дипломатичних кіл, духівництво, військовослужбовці, містяни. Вони залишать біля підніжжя монументу палаючі лампадки і символічні колоски пшениці, які кожен бажаючий може принести з собою або отримати під час заходу. 

О 16:00 Закарпаття долучиться до загальнонаціональної хвилини мовчання», а на балконі обласної державної адміністрації запалять символічні свічки у пам’ять про тих, хто став жертвами геноциду Українського народу. Закликаємо всіх краян запалити й у своїх домівках свічки пам’яті.

До уваги водіїв!

На час проведення заходів буде заборонено паркування на площі Народній та набережній Незалежності біля будівлі медичного факультету УжНУ.

Інформує MOSKAL.IN.UA

 

22 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів