Чому новим автобусам складно їздити Ужгородом?

Чому новим автобусам складно їздити Ужгородом?
Великі й гарні автобуси з’явилися на вулицях Ужгорода цієї осені. Із якими труднощами зіткнулися водії у перші дні роботи на нових маршрутах, журналісти Uzhgorod.net.ua поцікавилися у директора комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт» Віталія Готри.

 

Найбільше проблема, за словами очільника КП, – паркування. Саме через неправильно припарковані автомобілі пересуватися вулицями міста не те що великогабаритним «Електронам», а навіть меншим автобусам складно.

«На жаль, констатуємо, що наші водії не мають культури керування. Вони нахабно залишають автомобілі під паркувальними знаками, де зупинка заборонена. Чому так? Бо знають, що їм за це нічого не буде», – каже Віталій Готра.

Поліція намагається регулювати ситуацію, наскільки це можливо, але й там бракує кадрів, щоб реагувати на всі виклики, що надходять.

А от ширина вулиць облцентру зовсім не ускладнює рух великих автобусів: «Порівняймо Ужгород і Львів. За шириною вулиць – майже аналогічні. Якщо вони поміщаються там, то чому не помістяться у нас? Та в Ужгороді колись на міських маршрутах  їздили великі автобуси,  їздить і зараз багато великогабаритних автобусів, у тому числі й туристичних. Просто люди завжди бояться, остерігаються чогось нового, вбачають проблеми там, де їх нема».

А от із кадрами проблема є. «У нас справді не вистачає  водіїв, – стверджує директор КП. – 20-й маршрут повністю укомплектований, а от на 18-й нам не вистачає мінімум шість працівників».

До слова, Віталій Готра зауважує, що упередженого ставлення до водіїв не мають, однак, як не крути, тут потрібні відповідні навики водіння. На сайті КП є перелік вакантних посад. Зарплату пропонують 9-10 тисяч гривень, в залежності від кількості відпрацьованих годин.

Незабаром в Ужгороді мають впровадити електронні квитки, тоді водії не братимуть гроші за проїзд і не відволікатимуться від дороги.

Uzhgorod.net.ua

 

30 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів