Розмір митних платежів, сплачених громадянами, станом на 4 грудня сягав лише 76,5 млн. грн.

Розмір митних платежів, сплачених громадянами, станом на 4 грудня сягав лише 76,5 млн. грн.
Сьогодні, 5 грудня свої засідання провели  постійні комісії : з питань  транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації, яку очолює Чаба Пейтер, а згодом - з питань охорони здоров’я, де головує Роман Шніцер. У їх роботі взяли участь в/п голови облради Йосип Борто, начальники відповідних управлінь ОДА.

 

Депутати цікавилися ситуацією з так званими нерозмитненими  «євробляхами» на міжнародних пунктах пропуску, що розташовані в межах Закарпаття, після ухваленого Закону про їх легалізацію. Представники митниці повідомили, що станом на 4 грудня відповідно до нових правил оподаткування розмитнено 215 таких автомобілів. При цьому розмір митних платежів сплачений громадянами складає 76,5 млн. грн.

Йосип Борто запитував про стан справ із коштами, виділеними Євросоюзом для модернізації пунктів пропуску КПП «Ужгород», «Лужанка», «Дяково» на кордоні з ЄС після згортання фінансування через неспроможність української сторони освоїти їх, на що посадовці відповіли: невикористані кошти знаходяться на рахунках митниці в уповноваженому банку. Наразі Єврокомісією прийнято рішення про припинення дії програми, відтак всі учасники програми готують фінальні звіти.

Комісія жваво обговорила дане питання та зініціювала Звернення до центральних органів влади щодо активізації та прискорення процесу розробки, погодження з Єврокомісією та підписання двосторонніх угод з країнами ЄС про здійснення контролю у спільному місці, так звані угоди про спільні пункти пропуску. Укладення таких угод є передумовою відкриття нових пунктів пропуску як зі Словацькою, так і з Угорською Республіками. Зокрема: «Паладь - Нодьгодош», «Дийда - Берегдрац» (Угорщина), «Сторожниця-Загор», «Соломоново – Чєрна», «Паладь Комарівці - Руська» (Словаччина), а також «Лубня - Волосате» (Польща).

У ході роботи комісія підтримала ще два звернення до вищих органів влади, зокрема щодо: співфінансування проектів-переможців Програм транскордонного співробітництва Європейського Інструменту сусідства 2014-2020 з державного бюджету, а також з підтримки виноградно-виноробної галузі області. 

Серед важливих проектів, погоджених комісією, і такі: «Про Програму підвищення конкурентоспроможності Закарпатської області на 2019 – 2020 роки»,«Про Програму соціально-економічного і культурного розвитку Закарпатської області на 2019–2020 роки» та ін.

Прес-служба облради

 

05 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Бойко 2018-12-06 / 01:42:00

    У вас все в порядку з математикою? 76 мільйонів гривень принесли 215 євроблях. Вони що там, по 350 000 платили за розмитнення кожна?