Проект «Ужгород-2030»: на які зміни очікувати містянам?

Проект «Ужгород-2030»: на які зміни очікувати містянам?
Проект Стратегії розвитку міста «Ужгород-2030» вчергове обговорили напередодні експерти–розробники цього документу, управлінці, депутати Ужгородської міської ради, зацікавлені ужгородці обговорили в Ужгородській міській раді.

 

«Потрібно, щоб не менше, ніж через три місяці після прийняття цієї Стратегії на сесії Ужгородської міськради був розроблений і план її реалізації, причому деталізований: за завданнями і напрямками, але на три роки. Ця стратегія робиться до 2030 року і буде поділена на чотири етапи, перший з яких стосуватиметься 2019-2021 років», – пояснив Олег Лукша, експерт зі стратегічного планування Всеукраїнської мережі «РЕГІОНЕТ».

Стратегія розроблялася на основі соціально-економічного аналізу, SWOT-аналізу та PEST-аналізу визначили 23 стратегічні проблеми розвитку міста. Таблицями представили, яке відображення ці проблеми знайшли в стратегічних цілях і міжсекторальних пріоритетах Стратегії. Заступник директора Закарпатського регіонального центру соціально-економічних і гуманітарних досліджень Світлана Слава зазначила: «Стратегія напрацьовується для того, щоб обмежені фінансові ресурси можна було спрямувати у найважливіші для міста сфери». Начальник управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міської ради Ольга Травіна зазначила, що зараз Стратегія розглядається на засіданнях комісій депутатів міськради. У подальшому буде розроблено операційні завдання та план реалізації Стратегії, який складатиметься з чотирьох етапів. План на перший етап заплановано розробити впродовж трьох місяців.

За результатами робочої зустрічі присутні вирішили додатково провести засідання фокус-груп із основних стратегічних цілей, визначених у проекті Стратегії.

Інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

 

06 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів