За три роки на інформатизацію Закарпаття витратять 8,9 млн грн. Що це дасть?

За три роки на інформатизацію Закарпаття витратять 8,9 млн грн. Що це дасть?
Програма інформатизації області на 2019 – 2021 роки  ухвалили сьогодні під час засідання депутати Закарпатської обласної ради.  За неї проголосували 58 депутатів.

 

Як йдеться в документі, унікальне геополітичне становище області, перехрестя економічних, підприємницьких, торговельних та інших шляхів створюють сприятливі умови для розвитку і подальшого поглиблення всебічного міждержавного співробітництва, перетворення області в міжнародний регіон відпочинку, лікування, туризму і спорту. Прикордонне розташування  на стику кількох держав, міжнародних транзитних ліній комунікацій відводить значну роль області в інтеграції України у європейські структури і активній участі регіону в міжнародному розподілі праці.

У цих умовах, як зазначено в програмі, різко зростають вимоги до рівня інформатизації суспільства та інформаційно-аналітичного забезпечення органів державного управління. На сучасному етапі переходу світового співтовариства до інформаційного суспільства ступінь використання інформаційного простору та інформаційних технологій стає безпосереднім чинником економічного зростання, забезпечення соціально-політичної стабільності, попередження і ліквідації екологічних катастроф. Саме тому й розроблена програма інформатизації області на 2019 – 2021 роки, яка визначає концепцію, першочергові напрями діяльності та заходи інформатизації органів виконавчої влади і місцевого самоврядування області.

 Програмою передбачено у 2019-2021 роках  виділення коштів з обласного бюджету в розмірі 8940 тис грн.

 Найважливішими наслідками інформатизації, які визначають успіх у вирішенні завдань соціально-економічного розвитку, є побудова сучасної системи державного управління, розвиток телекомунікаційного середовища, створення потужних інформаційних ресурсів, розвиток пріоритетних напрямків економіки та  соціальної сфери.

Реалізація Програми підвищить рівень державного управління завдяки забезпеченню:

-        доступності національних і світових інформаційних ресурсів для використання;

-        оперативності одержання інформації для прийняття рішень незалежно від складності питань і обсягів оброблюваної інформації;

-        достовірності, повноти та оперативності інформації для прийняття рішень;

-        досягнення прозорості та підвищення управлінської культури в органах державної влади;

-        рівномірного розвитку інформаційно-аналітичної діяльності у різних сферах управління територіального і галузевого підпорядкування та ступеня зрілості органів державної влади і органів місцевого самоврядування для втілення засобів автоматизації управління;

-        технологізації процесів управлінської діяльності на рівні сучасних потреб державного управління і рівня розвитку світових інформаційних технологій;

-        захисту державних інтересів щодо зберігання, режиму доступу та розповсюдження інформації органів державної влади.

uzhgorod.net.ua

 

13 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів