Диким тваринам на Закарпатті майже неможливо добути корми – великий сніговий покрив

Диким тваринам на Закарпатті майже неможливо добути корми – великий сніговий покрив
Лісівники Рахівщини посилили біотехнічні заходи для диких тварин.

 

Цьогоріч зима виявилася надзвичайно сніжною. Найбільше від цього потерпають лісові мешканці, у цей час їм як ніколи потрібна допомога і підтримка людини, тому працівники ДП «Рахівське ЛДГ» спільно з користувачами мисливських угідь щорічно проводять підгодівлю лісової фауни.

Провідний мисливствознавець Юрій Тушер зазначає, що висота снігового покриву у високогір’ї становить більше метра і тваринам майже неможливо добути корми, тому підживлення диких тварин – одна з основних біотехнічних робіт у лісовому господарстві нашого підприємства.

Користувачами мисливських угідь РТМР «Говерла» та ТМР «Грінвуд» проводиться постійний моніторинг угідь та місць скупчення диких тварин та здійснюються заходи з охорони й захисту від хижаків та  підгодівлі.

Підгодівля звірів – це аж ніяк не приручення диких тварин, а допомога в найскрутніший період року та запорука хорошої зимівлі тварин і доброго приплоду молодняка.

Важливим фактором для успішної зимівлі тварин є забезпечення спокою в угіддях. Відвідувачам лісфонду слід пам’ятати, що постійне турбування тварин призводить до витрати ними енергії та сили на пересування по угіддях, що приводить до їх виснаження.

Прес-служба ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів