Як знайти мотивацію та створити власну історію успіху розповіли в Ужгороді творці фільму «Сквот 32»

Як знайти мотивацію та створити власну історію успіху розповіли в Ужгороді творці фільму «Сквот 32»
У середу, 27 лютого відбулася зустріч студентів із українською актрисою, режисером, сценаристом, викладачем, креативним продюсером фільму “Сквот32” Анною Александрович-Самініною та CEO "Garnet International Media Group", продюсером фільму "Сквот32" Андрієм Єрмаком. Творці фільму детальніше розповіли про розвиток українського кіно, можливості, які воно надає для молоді.

 

За останні роки українське кіно переживає злет, щороку на екрани виходить дедалі більше якісних художніх стрічок, суттєво зросла підтримка українського кіно з боку держави – у 2017 та 2018 роках щороку на українське кіновиробництво виділялося близько 40 мільйонів доларів – зазначив Андрій Єрмак. В той же час у галузі відчувається брак кваліфікованих кадрів.

Андрій Єрмак був продюсером  українсько-словацька стрічка «Межа», про контрабанду на кордоні між обома державами. Світова прем'єра стрічки відбулася 3 липня 2017 році на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах,  де вона брала участь в конкурсній програмі та здобула Приз за найкращу режисерську роботу. Фільм став найкасовішим словацьким фільмом за всю історію словацького кінопрокату. Широкий прокат стрічки у Словаччині розпочався 27 липня 2017 року, і за 14 тижнів стрічка зібрала у словацькому більше 2 мільйонів доларів.

Анна Александрович-Самініна розповіла про особливості зйомок фільму «Сквот32»: «В нашому фільмі залучені здебільшого непрофесійні актори, це співаки, танцівники, художники які уже люблять свою справу і по суті грають самих себе».  Це  фільм про сучасне покоління талановитих і творчих молодих людеи?, які об’єдналися та мають спільні цілі, досягти яких прагнуть через творчість, ставлячи на перше місце почуття та людські цінності. «Сквоттінг» - це дещо більше, ніж просто заселення у старих будинках, це справжнє культурне явище, яке давно існує в багатьох містах світу. Майже всі Сквотери у фільмі це справжні представники та митці сучасної вуличної культури. Bboy Drud (Олександр Богачук), який зіграв головну чоловічу роль  лідера Сквоту, вважається одним з найкращих бі-боїв світу. Режисером-дебютантом став Саша Лідаговський. До цього він брав участь у зйомках кліпів, реклами, серіалів та короткометражних фільмів. Сам фільм вийде в український прокат 11 квітня.

В ході зустрічі студенти мали змогу поставити чимало запитань до творців фільму та переглянути фрагменти художньої стрічки.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів