Понад 42 тис. тонн відходів щорічно: сміттєзвалище під Ужгородом потребує негайних заходів для попередження НС

Понад 42 тис. тонн відходів щорічно: сміттєзвалище під Ужгородом потребує негайних заходів для попередження НС
Сьогодні, 1 березня, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ужгородської міської ради, на якому розглядали стан  міського полігону твердих побутових відходів. Богдан Андріїв зазначив, що сміттєзвалище практично вичерпало свій ресурс,  ситуація ускладнюється зараз ще й через поступове підвищенням температури повітря.

 

Василь Грамотник, директор КП «КАТП-072801», на балансі якого перебуває сміттєзвалище, повідомив, що проектний обсяг накопичення та захоронення твердих побутових відходів – 1260 тис. тонн,  полігон експлуатується понад 20 років при щорічному обсягові захоронень понад 42 тис. тонн (близько 185 тис. куб. метрів). Для упередження виникнення надзвичайних ситуацій та забезпечення надійності функціонування звалища необхідно терміново вжити заходи щодо підняття опорної стіни (обвалювання) до 3 метрів по всьому периметру першої карти полігону та встановлення системи газовідведення.

У зв’язку з цим комісія вирішила підготувати звернення до Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної ради для вирішення питання співпраці із фінансування вищевказаних робіт за рахунок коштів, які надходять від сплати екологічного податку.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів