Поїхали з нами! Відкрили новий сезон роботи Ужгородської дитячої залізниці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Поїхали з нами! Відкрили новий сезон роботи Ужгородської дитячої залізниці (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Найменша в Україні дитяча залізниця запрацювала! Сьогодні у перший рейс відправилися кілька десятків маленьких і дорослих пасажирів. Uzhgorod.net.ua проводжав потяг і покаже, як це було.

 

Ужгородська дитяча залізниця працює з 1947 року, але у 2009 її закрили через брак фінансування. Відновити роботу вдалося аж у 2016 році, тож сьогодні відкривали третій після відновлення роботи дитячої залізниці сезон руху поїздів.  Протяжність колії найменшої дитячої залізниці України – всього 1200 метрів, однак радості від того не менше.

"Так, вузькоколійка не приносить прибутку. Але не все в нашому житті має приносити гроші, бо є речі набагато дорожчі. Ужгородська вузькоколійка - це символ Ужгорода, адже не одне покоління виросло тут", – влучно зауважив під час відкриття виконувач обов'язків голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

Нині в гуртку юного залізничника займається близько сотні школярів. Усі вони навчаються професійним навикам: хтось учиться керувати потягом, хтось "працює" провідником, а хтось дає команду поїзду на відправлення.

Працює залізниця в літній період. Сьогодні проїзд безкоштовний, тож завітайте!

Фото Ксенії Шокіної спеціально для Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів