Комплексний проект з надання консультативних послуг ОСББ стартує в Ужгороді

Комплексний проект з надання консультативних послуг ОСББ стартує в Ужгороді
Круглий стіл «Роз’яснення процедур Фонду енергоефективності на підтримку фінансування енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ» провели напередодні в Ужгородській міській раді у рамках Програми «Енергоефективність в Україні» для голів ОСББ.

 

У засіданні взяли участь координатор ПРООН із досягнення цілей сталого розвитку в Закарпатській області Любов Павлович, експерт у Закарпатській області Програми «Енергоефективність в Україні» Руслан Попітченко, начальник відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж департаменту міського господарства Ужгородської міськради Марина Куберка, начальник управління економічного розвитку міста Павло Логвінов, начальник відділу тарифної політики та енергоменеджменту управління економічного розвитку міста Стефанія Медвідь.

Любов Павлович повідомила, що Ужгородська міська рада, проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES) здійснюють підтримку ініціативних груп із питань створення ОСББ, консультують щодо діяльності ОСББ, можливості отримати грант Фонду енергоефективності. Голів ОСББ, ініціативні групи запросили звертатися за підтримкою в офіс Проекту HOUSES в Закарпатській облдержадміністрації.

Про запуск комплексного проекту з надання консультативних послуг щодо підтримки фінансування проектів ОСББ із Фонду енергоефективності розповів консультант Міжнародної фінансової корпорації Руслан Попітченко. ОСББ – одержувачам ґрантів – допомагатимуть готувати заявки та роз’яснюватимуть їм вигоди участі в програмі. Передбачається, що IFC буде проводити інформаційну кампанію для мешканців ОСББ. Співпрацюватимуть також із фінансовими установами для надання їм допомоги в розробленні кредитних продуктів з енергоефективності, які надаватимуть спільно з фінансуванням Фонду енергоефективності.

Марина Куберка, начальник відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж департаменту міського господарства Ужгородської міськради, поінформувала, що в Україні впроваджуються 15 пілотних проектів, які реалізують ОСББ («Перші ластівки»), які тестують процедури Фонду енергоефективності. Загальне фінансування цих проектів – близько 40 млн грн. Згодом голів ОСББ поінформують, коли можна подавати заявки на отримання гранту з Фонду енергоефективності, який відшкодовуватиме 50% вартості матеріалів та робіт проектів термомодернізації. При формуванні бюджету Ужгорода на 2020 рік також буде передбачено підтримку ОСББ – учасників фінансування проектів Фондом енергоефективності.

 

Джрело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

07 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів