Які перспективи у нової сили В. Гройсмана на Закарпатті?

Які перспективи у нової сили В. Гройсмана на Закарпатті?
Закінчилися президентські вибори, на черзі – парламентська кампанія. Не менш важлива. На відміну від президентських виборів, на яких люди обирають президента, на парламентських виборах – фактично обирають прем'єр-міністра. Тому для нинішнього уряду, аби мати змогу продовжити успішні реформи, дуже важливо мати значне депутатське крило в парламенті. І чим більше – тим рішучіші перетворення його команда зможе здійснити.

 

Тому нинішній керівник Уряду Володимир Гройсман йде на вибори на чолі нової політичної сили.

Він заявив, що це буде нова структура, основа якої – визначена ідеологія та фахові люди. «Я б хотів, щоб це була достатньо якісна з точки зору професійності та здатності політична сила. Насправді можу сказати, що зараз шукаю людей, які могли би бути достатньо результативними. Також би хотів бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яку би було створено не під вибори, а яка би була достатньо організованою структурою з визначеною ідеологію з об’єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти», – наголосив Володимир Гройсман.

Підтримку для реформ

І ця ідея не виглядає авантюрою. Вже зараз провідні експерти високо оцінюють шанси Прем’єр-міністра сформувати політичну силу, яка пройде до парламенту. «Останні соціологічні опитування демонстрували, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють 20% населення, і це поки і є його електоральна база», – зазначив політолог Валентин Войтков.

Тим більше, як відзначають фахівці, наразі спостерігається тенденція до збільшення довіри до чинного голови Уряду. Динаміка досить позитивна. За словами політолога Олександра Радчука, на початку 2019 року, згідно з даними всеукраїнського опитування громадської думки, який проводив КМІС, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%

І таке стало можливим завдяки позитивними змінами в країні – в тому числі і завдяки успішним реформам в медицині, освіті, інфраструктурі, децентралізації. Експерти стверджують – за нову політичну силу можуть проголосувати помірковані виборці, які розуміють, що таке популізм і не підтримуватимуть тих, хто обіцятиме все і одразу. Це також ті, хто розуміє, які зміни в країні вже відбулися і віддають належне «компетентності і стабільності прем'єра».

Аби продовжити успішні реформи на чолі Уряду, В. Гройсману потрібна політична підтримка: сильна коаліція однодумців, на яку він зможе спиратися у парламенті. «Я маю розуміння, що робити далі, і я можу очолювати уряд. Якщо український народ вирішить, що я та сформована нами команда будуть гідні представляти їхні інтереси та реалізовувати ті завдання, які люди перед нами ставлять, то я готовий буду очолити уряд», – зауважив нинішній очільник Уряду.

До речі, це не прості слова. У цій ситуації можна провести аналогію із Вінницею. В. Гройсмана двічі обирали мером цього міста, причому із підтримкою мешканців в 77,8% голосів. На свій другий термін він йшов із закликом забезпечити підтримку його команди в міській раді. Він її отримав. І це допомогло значно пришвидшити позитивні зміни у місті, які може підтвердити кожен мешканець цього обласного центру.

«В принципі, я ще два роки тому говорив про те, що я буду брати участь у парламентських виборах, – зізнався Прем’єр-міністр. – Для чого? Не для того, щоб просто брати участь у виборах або отримати мандат, мене це жодним чином не мотивує. Мене мотивує інше. Я вважаю, що через прийняття правильних рішень, через їх реалізацію, можливо кардинально змінювати ситуацію в країні».

Чи підтримають нову політичну силу на Закарпатті?

Високо оцінюють діяльність Володимира Гройсмана на посту прем’єра і відзначають електоральні перспективи його нової партії і на Закарпатті. Про це розповідає політолог Михайло Шелемба:

«В. Гройсман – це коаліція, яка працювала в Україні впродовж останніх п’яти років, – це персональний локомотив, який не дивлячись на політичні коливання та переформатування працював для досягнення реформ. Він має змогу створити потужну політичну команду зважаючи на свій політичний досвід».

За словами політолога, на парламентських виборах виборці побачать багато нових облич. У тому числі і з нашої області, які будуть пробувати свої сили у нових політичних проектах. Цілком можливо, що це будуть молоді та досвідчені люди, які прагнуть змін та допоможуть їх втілити у цій країні. Тому не виключено, що нова політична сила В. Гройсмана матиме хорошу електоральну підтримку в нашому краї.

І процес формування команди вже розпочався по всій країні: на рівні громад, міст, районів і областей. Збирають переважно тих людей, які мають здорові ідеї і розуміють, як їх втілити у життя. Практика засвідчує, що саме така команда, яка генерує ідеї та здатна їх впроваджувати у реальне життя, має всі шанси стати по-справжньому успішною.

 

 

 

 

17 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Михайло 2019-05-30 / 08:45:00

    Нульові у нього перспективи і не лише на Закарпатті.