Лісівники нагадують закарпатським ґаздам про правила випасання худоби

Лісівники нагадують закарпатським ґаздам про правила випасання худоби
Серед видів права лісокористування особливе місце займають побічні лісові користування (ст.ст. 64—67 Лісового кодексу України).

 

Відповідно до Порядку здійснення побічних лісових користувань в лісах України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 1996 р. № 449, побічні лісові користування можна поділити на дві групи. До першої віднесено побічні лісові користування, об'єктом яких є ліс — заготівля (збирання) дикорослих плодів, горіхів, грибів, ягід, лікарських рослин;заготівля деревних соків; збирання лісової підстилки. До другої — не тільки ліс, але й землі лісового фонду, не покриті лісом, — розміщення пасік, заготівля сіна і випасання худоби, заготівля оче¬рету.

Випас худоби, за винятком кіз, дозволяється на вкритих і не вкритих лісовою рослинністю землях лісового фонду, якщо це не завдає їм шкоди. А випас худоби на територіях об'єктів природно-заповідного фонду може здійснюватися лише за умови, що воно не суперечить їх цільовому призначенню.

Місця та терміни випасання худоби зазначаються у лісовому квитку.

За рішенням місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування у межах їх компетенції можуть передбачатися також обмеження випасу худоби в лісах. Власники ху¬доби зобов'язані за вказівкою постійних лісокористувачів зводити огорожі навколо прогонів для худоби та пасовищ, розташованих поблизу лісових культур, розсадників та інших ділянок лісу.

Знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 15 до30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 75 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За ті самі дії, вчинені повторно, штрафують на суму від 30 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадовихч осіб – від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прохання для місцевого населення хто випасає худобу в межах лісового фонду дотримуватись правил випасу.

ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів