Турботливим батькам на замітку: як правильно загартовувати дітей

Турботливим батькам на замітку: як правильно загартовувати дітей
Зберігайте, корисна інформація!

 

Досить часто загартовування дітей проводять у домашніх умовах за допомогою водних процедур. Під впливом води різних температур організм приходить в тонус, тому такі способи вважаються найбільш ефективними.

Почати таке загартовування слід не з річки, а з ванни. Причому проводять їх лише після адаптації до повітряних ван. Їх користь проявиться при дотриманні таких умов:

  1. Водне загартовування починають з вологого обтирання — ручки, ніжки та тулуб ніжно розтирають сухою фланелевою тканиною до тих пір, поки шкіра не набуде блідо-рожевого відтінку, після чого проводять обтирання вологою махровою рукавичкою. Це необхідно робити часто — кожен день, починаючи з ніжок і поступово рухаючись щораз вище. На грудях і животі здійснюють м'які кругові рухи.
  2. Переходимо до водних процедур: температура води для малюків, яким ще не виповнився 1 рік, повинна становити 33...35°С, поступово її знижують на 1° через кожні 3 дні; якщо малюк ослаблений, то через 4-5 днів. До року мінімальна температура води повинна бути не нижче за 28°C, після року — не менше 25°C.
  3. Через півтора місяця, коли дитина звикне до водного загартовування можна починати обливання. Після купання малюка ставлять на ніжки та тіло поливають водою з глечика. Голову при цьому залишають сухою. Дітей до 3-х років, бажано поливати з лійки. Початкова температура води така ж, як і у випадку з ванною. Знижувати її слід поступово. Обливання можна проводити як після основних водних процедур, так і в окремому порядку.
  4. У водні способи загартовування включають і ножні ванни. Їх починають проводити з того моменту, як малюк навчиться ходити. В ємність слід налити воду, рівень якої буде доходити до щиколоток дитини. Опускаємо ніжки у воду і пропонуємо малюкові трохи потопати. При першій процедурі температура води повинна становити 35...36°C, поступово знижуємо її до 27...28°C. З кожним сеансом збільшуємо час перебування у воді. Можна зробити імпровізоване морське дно, поклавши в таз кілька невеликих гладких камінчиків.

Тепер ви знаєте, з чого починати загартовування і як часто необхідно проводити процедури. Дотримуйтеся порад і рекомендацій — вони допоможуть зміцнити імунну систему вашого малюка і збережуть його здоров'я на довгі роки.

Джерело: Укрмедіа 

 

02 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів