Беріть на замітку: помилки, через які не вдається схуднути

Беріть на замітку: помилки, через які не вдається схуднути
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Ти ставиш нереальні цілі

Якщо ти плануєш втратити до 10 кг за тиждень, ти в підсумку будеш розчарована. Це демотивує тебе і ти швидко повернешся до своїх старих звичок, адже «все марно, нічого не допомагає, я ніколи не схудну». Треба ставити реалістичні цілі, яких справді можна досягнути. Наприклад, 1-2 кг на тиждень можна скинути. І коли ти побачиш це і на вагах — ти будеш відчувати крила за спиною і захочеш рухатися далі!

Ти їж великі порції

Всі ми знаємо, що салат, наприклад, шпинату може бути досить низькокалорійним. Але чи буде він таким, якщо з'їсти цілий тазик? Навряд чи. Наука схуднення проста — ти повинна створити негативний енергетичний баланс у своєму тілі, а це означає, що калорій, які ти споживаєш, повинно бути менше, ніж калорій, які ти витрачаєш.

Лайфхак, щоб уникнути переїдання — використовуй невелику тарілку для їжі. Половина тарілки повинна містити білок, одна четверта овочі, а чверть, що залишилася, повинна містити цільні зерна, насіння, горіхи або коричневий рис. Їж повільно і зосередься на їжі замість серіалів або соціальних мереж. Це дасть твоєму мозку наочне уявлення про те, скільки ти з'їла, і тим самим не дасть тобі перейти на другу (чи третю) порцію.

Ти п'єш забагато калорій!

Ми звикли рахувати, скільки калорій ми їмо, але не п'ємо. А деякі напої містять їх рекордну кількість! Навіть не будемо говорити про солодку газовану воду, яка завантажена цукром, штучними ароматизаторами і барвниками, а також консервантами. Але в твоїй традиційній чашці капучіно в середньому 200 калорій! І це якщо ти не ллєш туди який-небудь солодкий сироп.

Ти їж занадто мало білка

В деяких дієтах потрібно бути дуже багатим, щоб мати можливість придбати відповідний носій білка, або дуже винахідливим, щоб знайти доречний і смачний продукт, адже він необхідний для росту м'язів і збільшення швидкості обміну речовин. Якщо ти не вживаєш достатньо білка, твої м'язи стануть слабкими, що призведе до уповільнення обміну речовин і накопичення жиру.

Якщо ти не хочеш їсти м'ясо і морепродукти, вживай гриби, сочевицю, боби, квасолю, сою, горіхи і насіння. Ти також можеш пити протеїновий коктейль.

Ти їж мало

Вже давно всіма дієтологами доведено — за допомогою голодування ти не схуднеш. Якщо ти не будеш їсти, твій організм перейде в режим голоду, і клітини твого тіла будуть зберігати все у вигляді жиру. І замість втрати ваги ти будеш набирати жир. Ти повинна їсти 5-6 разів на день кожні 2-3 години, і обов'язково пити не менше 3-4 літрів води на день.

Ти мало рухаєшся

На жаль, немає такої дієти, яка допоможе скинути вагу і зберегти здоров'я без спорту і тренувань. Тому ведення неактивного способу життя може призвести до збільшення ваги, навіть якщо ти ретельно рахуєш кожну калорію. Відсутність тренувань не тільки заважає схуднути, але і небезпечна для серця, м'язів, кісток і психічного здоров'я.

Ти неправильно готуєш

Смажені продукти не мають харчової цінності, бо вітаміни, амінокислоти та інші необхідні поживні речовини денатурують за високих температур. Крім того, споживання занадто великої кількості олії може призвести до підвищення рівня холестерину. Краще запікай, вари і тушкуй свої страви, при цьому уникай переварювання і пережарювання.

Поради для схуднення:

  • документуй свої результати;
  • достатньо спи;
  • пий багато води;
  • регулярно тренуйся;
  • тримайся подалі від нездорової їжі;
  • не споживай зайвих калорій з напоїв;
  • роби смачні поблажки раз на тиждень, але не більше ніж на 500 калорій;
  • запитай свого лікаря, чи приймаєш ти які-небудь ліки, які потенційно можуть завадити схудненню;
  • позбався від стресу;
  • пройди обстеження здоров'я, перш ніж прийняти рішення, що слід схуднути.

Ukr.Media

 

01 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів