Підбірка рецептів страв з картоплі

Підбірка рецептів страв з картоплі
Картопля присутня в меню кожного. Вона смачна та поживна. З картоплі можна приготувати багато смачних страв. Картоплю можна смажити, варити, запікати, тушкувати. Вона добре поєднується з м’ясом, куркою, морепродуктами та різними овочами.

 

Багато рецептів ви знайдете у цій статті https://blog.comfy.ua/ua/prosti-i-smachni-stravi-z-kartopli-15-apetitnikh-receptiv_a0-134/.

Суп-пюре

З картоплі можна приготувати багато супів. Кожна господиня вміє готувати суп на бульйоні з картоплі, макаронів, смажених цибулі та моркви. Можна приготувати незвичайний німецький суп-пюре.

Нам знадобляться наступні продукти:

  • картопля;

  • цибулина;

  • морквина;

  • копчені ковбаски;

  • часник;

  • зелена цибуля;

  • лаврове листя;

  • горошини чорного перцю;

  • улюблені спеції.

Картоплю, цибулю та моркву ріжемо на шматочки. Їх потрібно відварити у воді з лавровим листям і горошинами перцю. Поки овочі варяться, ріжемо ковбаски та зелену цибулю. Часник пропускаємо через прес. Коли овочі зваряться, бульйон потрібно злити, моркву, цибулю, лаврове листя та перець прибрати з каструлі. А картоплю блендером подрібнити в пюре. Потім заливаємо бульйон, додаємо моркву, цибулю, часник, ковбаски та спеції. Доводимо до кипіння і розливаємо по тарілках. Суп-пюре можна прикрасити зеленню або вареним яйцем. Замість ковбасок у суп-пюре можна покласти копчені свинячі ребра.

Картопля з телятиною в духовці

Для приготування цієї страви нам знадобиться рукав для запікання. Інгредієнти:

  • картопля;

  • телятина;

  • гриби;

  • морква;

  • цибулина;

  • часник;

  • вершкове масло;

  • спеції за смаком.

Замість телятини можна взяти будь-який інший вид м’яса. Кількість продуктів беремо на свій розсуд.

Спочатку продукти треба підготувати. М’ясо нарізаємо середніми шматочками, картоплю та гриби - невеликими скибочками, моркву - кільцями, цибулю мілко шинкуємо, а часник пропускаємо через прес. Додаємо спеції, перемішуємо. Потім усі продукти кладемо у рукав для запікання. Зав’язуємо його. Додаємо вершкове масло. Вистачить шматочка вагою 70 г. Відправляємо рукав з продуктами до духовки, розігрітої до 180 градусів. Страва буде готова через годину.

Картопля з мисливськими ковбасками та яйцем

Нам знадобляться наступні продукти:

  • картопля;

  • мисливські ковбаски;

  • яйце;

  • цибуля;

  • часник;

  • спеції за смаком.

Картоплю потрібно порізати шматочками та відварити. Цибулю та часник обсмажуємо у розігрітій олії. Потім додаємо картоплю і мисливські ковбаски. Їх можна порізати кільцями або покласти цілком. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У сковороду розбиваємо яйце та відправляємо її до духовки. Зверніть увагу, що у сковороди не має бути пластикових елементів. Запікайте страву кілька хвилин. Довго не запікайте, жовток повинен бути рідким.

Запіканка

Картоплю можна запікати з м’ясом та овочами. Дуже смачні картопляні запіканки з м’ясним фаршем.

Потрібні такі продукти:

  • картопля;

  • м’ясний фарш;

  • молоко - 2 склянки;

  • твердий сир;

  • шматочок вершкового масла;

  • борошно - 3 ст.л.;

  • зелена цибуля;

  • сіль, перець та інші спеції за смаком.

Фарш обсмажуємо разом з цибулею. Маслом змащуємо деко. Викладаємо шарами картоплю та фарш. Тепер будемо готувати соус. Беремо каструльку, ставимо її на вогонь та кладемо шматочок вершкового масла. Додаємо борошно, сіль та перець. Перемішуємо і заливаємо молоко. Тримаємо на вогні, поки соус не загусне. Його потрібно постійно мішати. Тремо сир і додаємо до соусу після вимкнення вогню. Перемішуємо та виливаємо соус на майбутню запіканку. Вмикаємо духовку та встановлюємо 175-180 градусів. Накриваємо деко фольгою та відправляємо до нагрітої духової шафи. Запіканка буде готова через 1-1,5 години. Час готування залежить від кількості інгредієнтів.

 

27 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів