Підбірка рецептів страв з картоплі

Багато рецептів ви знайдете у цій статті https://blog.comfy.ua/ua/prosti-i-smachni-stravi-z-kartopli-15-apetitnikh-receptiv_a0-134/.
Суп-пюре
З картоплі можна приготувати багато супів. Кожна господиня вміє готувати суп на бульйоні з картоплі, макаронів, смажених цибулі та моркви. Можна приготувати незвичайний німецький суп-пюре.
Нам знадобляться наступні продукти:
-
картопля;
-
цибулина;
-
морквина;
-
копчені ковбаски;
-
часник;
-
зелена цибуля;
-
лаврове листя;
-
горошини чорного перцю;
-
улюблені спеції.
Картоплю, цибулю та моркву ріжемо на шматочки. Їх потрібно відварити у воді з лавровим листям і горошинами перцю. Поки овочі варяться, ріжемо ковбаски та зелену цибулю. Часник пропускаємо через прес. Коли овочі зваряться, бульйон потрібно злити, моркву, цибулю, лаврове листя та перець прибрати з каструлі. А картоплю блендером подрібнити в пюре. Потім заливаємо бульйон, додаємо моркву, цибулю, часник, ковбаски та спеції. Доводимо до кипіння і розливаємо по тарілках. Суп-пюре можна прикрасити зеленню або вареним яйцем. Замість ковбасок у суп-пюре можна покласти копчені свинячі ребра.
Картопля з телятиною в духовці
Для приготування цієї страви нам знадобиться рукав для запікання. Інгредієнти:
-
картопля;
-
телятина;
-
гриби;
-
морква;
-
цибулина;
-
часник;
-
вершкове масло;
-
спеції за смаком.
Замість телятини можна взяти будь-який інший вид м’яса. Кількість продуктів беремо на свій розсуд.
Спочатку продукти треба підготувати. М’ясо нарізаємо середніми шматочками, картоплю та гриби - невеликими скибочками, моркву - кільцями, цибулю мілко шинкуємо, а часник пропускаємо через прес. Додаємо спеції, перемішуємо. Потім усі продукти кладемо у рукав для запікання. Зав’язуємо його. Додаємо вершкове масло. Вистачить шматочка вагою 70 г. Відправляємо рукав з продуктами до духовки, розігрітої до 180 градусів. Страва буде готова через годину.
Картопля з мисливськими ковбасками та яйцем
Нам знадобляться наступні продукти:
-
картопля;
-
мисливські ковбаски;
-
яйце;
-
цибуля;
-
часник;
-
спеції за смаком.
Картоплю потрібно порізати шматочками та відварити. Цибулю та часник обсмажуємо у розігрітій олії. Потім додаємо картоплю і мисливські ковбаски. Їх можна порізати кільцями або покласти цілком. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У сковороду розбиваємо яйце та відправляємо її до духовки. Зверніть увагу, що у сковороди не має бути пластикових елементів. Запікайте страву кілька хвилин. Довго не запікайте, жовток повинен бути рідким.
Запіканка
Картоплю можна запікати з м’ясом та овочами. Дуже смачні картопляні запіканки з м’ясним фаршем.
Потрібні такі продукти:
-
картопля;
-
м’ясний фарш;
-
молоко - 2 склянки;
-
твердий сир;
-
шматочок вершкового масла;
-
борошно - 3 ст.л.;
-
зелена цибуля;
-
сіль, перець та інші спеції за смаком.
Фарш обсмажуємо разом з цибулею. Маслом змащуємо деко. Викладаємо шарами картоплю та фарш. Тепер будемо готувати соус. Беремо каструльку, ставимо її на вогонь та кладемо шматочок вершкового масла. Додаємо борошно, сіль та перець. Перемішуємо і заливаємо молоко. Тримаємо на вогні, поки соус не загусне. Його потрібно постійно мішати. Тремо сир і додаємо до соусу після вимкнення вогню. Перемішуємо та виливаємо соус на майбутню запіканку. Вмикаємо духовку та встановлюємо 175-180 градусів. Накриваємо деко фольгою та відправляємо до нагрітої духової шафи. Запіканка буде готова через 1-1,5 години. Час готування залежить від кількості інгредієнтів.
До теми
- Суши по всем правилам
- Господиням на замітку: відмінний рецепт швидкої піци на лаваші за 10 хвилин
- Для чого електром’ясорубка вдома?
- Цікаво знати: які продукти можна використовувати замість розпушувача тіста під час випікання?
- Карантин - час для кулінарних експериментів: приготуйте картоплю по-англійськи
- Кулінарні лайфхаки для кмітливих господинь
- Шпаргалка для господинь: кулінарні хитрощі, які полегшать вам життя
- Господиням на замітку: рецепт смачної бутербродної намазки з кабачків
- Піст триває: 20 продуктів, якими можна замінити м'ясо
- Господиням на замітку: оформлення овочевої тарілки до святкового столу
- П’ять традиційних закарпатських страв з бринзою
- Як не погладшати під час свят: поради закарпатцям
- Поради закарпатцям на Різдвяний піст: які продукти можна споживати, а які - ні
- Гарбузи – не лише на Геловін! Чому закарпатцям варто ними смакувати
- Що ставлять на стіл на Великдень поза Закарпаттям та Україною?
- 18 січня: Голодний Святвечір та його традиції
- Дивовижно смачні рецепти 12 пісних страв для різдвяної Святої Вечері
- 10 лайфхаків, які допоможуть пережити свята
- Корисний Новий рік 2018: що приготувати дітям?
- Коли і що можна їсти у Різдвяний піст?
До цієї новини немає коментарів