В Ужгороді відкрилася перша "Дитяча професійна художня студія"

В Ужгороді відкрилася перша "Дитяча професійна художня студія"
У передостанній день літа наймолодший представник відомої закарпатської мистецької родини, самобутній і уже визнаний художник, лауреат європейського конкурсу портретистів, організований ЮНЕСКО у Парижі 2016 році, Петро Свалявчик відкрив першу в Ужгороді «Дитячу професійну художню студію».

 

До двох вікових груп  6-10 і 11-15 років набрали загалом  більше 30 діток. Основна мета школи-студії – дати можливість розвивати та реалізовувати творчі здібності і можливості юних дарувань, розкривати особистість, проявляти творчу фантазію. Оскільки Ужгород має тільки одну школу мистецтв, яка не може прийняти усіх охочих, затребуваність такого закладу є очевидною.

Зняття в студії будуть проводитися два рази на тиждень у післяшкільний час по програмі, яку розробили і запровадили фахівці з італійського міста Флоренція. Пан Петро розповідає, що саме це місто – батьківщина Ренесансу – творчо надихає його і він там буває регулярно. Під час однієї з таких поїздок італійські колеги показали йому місцеву школу-студію. «Побачивши на власні очі, з яким захопленням дітки там займаються художньою творчістю, я подумав, що й нашим дітям було би добре мати таку можливість реалізовувати свій талант. Мене познайомили з розробником цієї методики, яку я офіційно придбав у її автора,– каже П.Свалявчик.  – В основі методики - повна свобода творчості: діти малюють не лише на папері чи мольберті, але й на партах і навіть стінах студійних приміщень – кому де більше подобається».

Студія П.Свалявчика  забезпечуватиме своїх вихованців усіма необхідними високоякісними художніми матеріалами німецького виробництва, які мають яскраву колористику. Окрім художнього навчання планують організовувати й англомовний день з вивченням специфічних термінів майстрів образотворчого мистецтва.

Напутні слова та запевнення у сприянні становлення новому мистецько-освітньому осередку Ужгорода промовляли заступник міського голови Олександр Білак, художник-педагог  Емма Левадська, народний художник України Василь Свалявчик та інші.

Василь Ільницький, День

 

30 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів