Студент УжНУ представив Україну на міжнародній конференції в Японії

Студент УжНУ представив Україну на міжнародній конференції в Японії
Студент VI курсу кафедри твердотільної електроніки та інформаційної безпеки фізичного факультету УжНУ Павло Балог представив Україну на міжнародній конференції керамічних наукових товариств Тихоокеанського регіону «PACRIM 13», що тривала в місті Гіновані (Окінава, Японія) з 27 до 31 жовтня.

 

Ужнівець презентував доповідь «Preparation of Amorphous α-GeS2 Films with Low Carbon Contamination for Sulfide Based Anode in Lithium Ion Battery Application».

Цей міжнародний форум організовується що два роки й присвячений широкому колу питань, які стосуються сучасних розробок і нових трендів у керамічних та пов’язаних із ними технологіях. У роботі конференції «PACRIM 13» упродовж чотирьох днів взяли участь понад 2000 учасників, було представлено більш ніж 1500 усних і постерних доповідей.

Постерна доповідь Павла Балога базувалася на результатах наукової праці, що виконується на кафедрі ТЕІБ під керівництвом професора Володимира Міци. Робота, яку студент продовжує в магістратурі, стосується аналізу хімічного складу поверхонь надтонких халькогенідних плівок для анодів, що синтезуються на кафедрі та досліджуються за допомогою сучасних аналітичних приладів у співпраці з Карловим університетом (м. Прага, Чехія) та Вігнерівським фізичним дослідницьким центром (м. Будапешт, Угорщина) в рамках угоди з міжнародним європейським консорціумом CERIC-ERIC.

Серед центральних тем цьогорічної конференції – можливості застосування новітніх розробок для вирішення нагальних і глобальних проблем сучасного світу. Зокрема, значна увага була приділена технологіям, що стосуються виробництва та зберігання відновлювальної енергії: новим сонячним елементам (PV), твердооксидним паливним елементам (SOFC), застосуванню керамічних матеріалів в електричних акумуляторах (rechargeable battery), новим функціональним матеріалам, толерантним до навколишнього середовища, тощо. Переважна частина представлених робіт має на меті зробити внесок у боротьбу зі змінами клімату.

Конференція була організована Японським керамічним товариством за сприяння інших керамічних товариств Тихоокеанського регіону (Південна Корея, Китай, Австралія та Сполучені Штати Америки). У роботі форуму взяли участь провідні вчені з усього світу. Серед учасників конференції був і випускник фізичного факультету УжНУ др. Роман Селянчич, який нині працює в одному з наукових інститутів Японії.

Упродовж заходу учасники спілкувалися й неформально, це дало змогу обговорити сучасні тенденції у виробництві матеріалів, матеріалознавстві, енергетичному секторі та інших сферах науки і техніки.

Василь Шаркань

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів