Андрій Андріїв: «Наше завдання – зробити все для підтримки бізнесу в області»

Андрій Андріїв: «Наше завдання – зробити все для підтримки бізнесу в області»
Ситуацію з утворенням черг із вантажівок, проєкт бюджету Закарпаття на наступний рік, питання ремонту доріг – низку проектів рішень, які розглядатимуться в п'ятницю на сесії, обговорювали сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради під головуванням Андрія Андріїва.

 

Програму фінансового забезпеченні проєктів міжнародної технічної допомоги, проєкт «Про регіональну стратегію розвитку Закарпатської області на 2021-2027 роки»,  проєкт бюджету області на 2020 рік та низка інших питань викликали жваве обговорення. 

Під час засідання депутати озвучили рекомендації, які слід включити на розгляд сесії, а також вирішили підготувати низку звернень до центральних органів влади з приводу вирішення тих чи інших нагальних питань в області. Останні теж мають бути озвучені для ухвалення під час сесії вже цієї п’ятниці.

 Як відзначив голова комісії Андрій Андріїв, є інформація про те, що уряд у наступному році виділить близько 5 млрд грн на підтримку малого та середнього бізнесу. За попередніми розрахунками, Закарпатська область може розраховувати на отримання близько сотні кредитів, одне підприємство зможе отримати кредит в межах 1,5 млн грн. Тому треба залучити тих людей, які зможуть скористатися цією можливістю. Для цього має бути проведена інформаційна кампанія належна, щоб донести цю інформацію до підприємців.

Обговорили депутати й програму відшкодування коштів для кредитування бізнесу, яка цьогоріч діє в області. На її фінансування в обласному бюджеті було передбачено  2 млн грн, в тому числі кошти спрямовували  на відшкодування відсотків по кредитах, на стартапи тощо. Скористалися можливостями програми 12 підприємців. Реалізували в її рамках і цікаві стартапи, і вони успішно діють. Депутати висловили бажання ознайомитися з ними детальніше, відвідати цих підприємців, поспілкуватися з ними.

«Нам головне, щоб був ефект від дії програми, щоб був конкретний результат, бо хай маленьке підприємство, але це – бізнес, це робочі місця, це розвиток економіки», - прокоментував Андрій Андріїв.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів