Закарпаття: куди поїхати кататися на лижах, де є сніг?

Закарпаття: куди поїхати кататися на лижах, де є сніг?
Куди ще можна і варто поїхати кататися на лижах та сноубордах – пише УНІАН.

 

Спеціалісти радять туристам трошки зачекати: сніг у Карпати ще може прийти, - пише УНІАН. Таке нерідко бувало, що сніг з’являвся в лютому, а кататися можна було мало не до квітня. Тому варто слідкувати за прогнозами погоди й відеокамерами, встановленими мало не на кожному гірськолижному витягу.

Якщо говоримо про Закарпаття, то сьогодні трохи снігу є в с. Поляна на Свалявщині, але витяги тут невисокі (найвищий 600 метрів), сніг – «настріляний» пушками. І якщо на лижах для дорослих тут не особливо багато простору покататися, то для малечі – зимовий рай. Тим більше, тут відкрили тюбінг-парк.

Катаються наразі на горі Красія у Великоберезнянському районі Закарпаття, і сюди справді варто приїхати: основна траса гірськолижного курорту завдовжки в 3,5 км є найдовшою в Україні.

Є сніг у Славському та на Буковелі. В останньому випадку можете взагалі не сумніватися – пушки тут працюють справно, кататися можна, але й платити доведеться чимало… Читайте також Полонина Боржава: ідеальний хайкінг для початківців і поціновувачів неспішних прогулянок. А ось якщо лижі – улюблений вид відпочинку, а ціни в Україні таки кусючі, туроператори рекомендують їхати за кордон. Керівник ужгородської турагенції Крістіна Доктор розповідає, що серед клієнтів його фірми Буковель має попит, але останнім часом спостерігається переорієнтація на Європу.

«Польське Закопане, Італія, Словаччина, Австрія – ось приблизний рейтинг запиту туристів, - розповідає Доктор. – Сніг в Італії, Австрії лежить із кінця листопада, особливо на льодовиках. Загалом скажу, що Польща за проживанням дуже дешева (Закопане). Недороге і харчування, і спорядження. Певна річ, усе залежить від курорту і витягу, але, приміром, житло за 8 євро на добу з людини тут знайти цілком реально. Наші туристи часто кажуть, що приємно здивовані цінами в цій країні. Для тих, хто полюбляє серйозний лижний відпочинок, приміром, любить їздити десятки кілометрів, не знімаючи лиж, Італія - поза конкуренцією».

Доктор називає й ціни в Європі: наприклад, на Старий новий рік тиждень проживання у Франції починався від 51 євро за людину (апартаменти), в Італії – в межах 90 євро, тиждень в Австрії для одного туриста коштував від 120 євро. В лютому ціни можуть дещо підвищитися. Але все одно європейські курорти, з точки зору інфраструктури і якості та сервісу в закладах харчування і проживання, а також за вартістю супутніх послуг, значно нижчі, ніж, приміром, у нас на Франківщині.

Детальніше читайте на УНІАН

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів