Не лише лисиць і собак, а й вовків та навіть хом'яків і білок на Закарпатті перевіряли на сказ у 2019-у

Не лише лисиць і собак, а й вовків та навіть хом'яків і білок на Закарпатті перевіряли на сказ у 2019-у
Про заходи запобігання захворювань тварин на Закарпатті під час пресконференції щодо епізоотичної ситуації в області та контролю за якості харчових продуктів учора говорили на брифінгу начальника ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області Івана Гуледзи.

 

Як розповів І. Гуледза, протягом 2019 року на Закарпатті вакцинували від сказу понад 97 тисяч собак, близько 29 тисяч котів, 90 голів великої рогатої худоби, 30 голів дрібної рогатої худоби та 11 коней.

А також завдяки домовленостям між Україною, Польщею та Угорщиною, що діють із 2012 року, у лісах Закарпаття у два етапи розповсюджено 510 тисяч доз приманок із вакциною проти сказу диких м'ясоїдних тварин.

Крім того, проводили й діагностичні дослідження на сказ серед великої рогатої худоби (підтверджено 2 випадки), лисиць (17 позитивних), вовків, хом'яків, білок, собак (5 випадків підтверджено) та котів (2 позитивних).

Крім того, протягом 2019-го було відстрілено 222 голови диких свиней у рамках заходів запобіганню африканській чумі свиней. Більшість випадків не підтвердилося. Проводили й моніторингові дослідження на трихінельоз серед лисиць (із 279 перевірених тварин підтвердився 1 випадок), диких та домашніх свиней, собак.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів