Олександр Пелін: "Множинне громадянство збільшує можливість повернення закордонних працівників додому"

Олександр Пелін: "Множинне громадянство збільшує можливість повернення закордонних працівників додому"
Учора, 12 лютого, в Ужгороді відбувся круглий стіл «Подвійне (множинне) громадянство: реальний стан, виклики, реакція держави та суспільства». Обговорити вкрай актуальне питання зібралися численні науковці, представники різноманітних громадських організацій, дипломати, журналісти. Серед них, зокрема, директор ПП "Соціологічні дослідження та соціальні експерименти", кандидат філософських наук, доцент Олександр Пелін.

 

Пан Олександр наголосив на тому, що «романтичний період» в історії України змінився періодом прагматичним. А трудові мігранти дедалі частіше запитують себе: "Наскільки вигідно бути громадянином України?"

"Для мільйонів трудових мігрантів множинне (подвійне)  громадянство – це не правова колізія, а шанс на успішне працевлаштування та мотивація повернення в Україну. Негативне ставлення до множинного (подвійного) громадянства формується в межах романтичної парадигми. Не менш актуальним є питання безпеки, що переноситься з політичної в економічну площину. Законодавцям важливо зрозуміти, що намір емігрувати не стримується ризиком втрати громадянства, але множинне (подвійне) громадянство збільшує можливість повернення закордонних працівників додому", - пояснив пан Олександр.

За словами фахівця, множинне (подвійне) громадянство буде існувати незалежно від вирішення правових колізій або ставлення до нього держави в прагматичному тренді. Головне завдання для правознавців – це не випасти з цього тренду та не здоганяти втрачені можливості.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

13 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів