Як в Ужгороді переосмислюють роль бібліотек

Як в Ужгороді переосмислюють роль бібліотек
Цьому сприяє проєкт «Бібліотека об’єднує людей».

 

У понеділок, 24 лютого, о 14:00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка відбудеться презентація результатів роботи воркшопу-майстерні друку слоганів та гасел „Ваш текст тут” в рамках проєкту „Бібліотека єднає людей”.

Проєкт „Бібліотека об’єднує людей” спрямований на пошук нових моделей співробітництва між художниками, бібліотеками та спільнотами міста. У рамках проєкту на базі обласної книгозбірні відбудуться три робочі сесій художників, по одному тижню кожна, в основі яких будуть різноманітні дослідження, колективна робота, воркшопи і презентації. Першу майстерню проєкту в Ужгороді веде художниця з Угорщини, викладачка, учасниця багатьох персональних і групових виставок Тюнде Мезес. Мисткиня закінчила Академію мистецтв у Штутгарті (Німеччина) і Університет Мистецтв в Будапешті (Угорщина).

Мета проєкту «Бібліотека об’єднує людей» – переосмислення ролі бібліотеки в соціальному житті міста і інформування громадян про те, що їхні потреби можуть формувати цілі і місію цих установ. Проєкт спрямований на розробку нових моделей співробітництва між художниками, бібліотеками та спільнотами міста через експериментування з різними способами залучення людей і привнесення нових тем і програм в бібліотеку.

Євгенія Напуда, завідувачка відділом проєктної та соціокультурної діяльності

Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів