Жителів Закарпаття закликають побити рекорд Гіннеса. Долучайтесь!

Жителів Закарпаття закликають побити рекорд Гіннеса. Долучайтесь!
Сьогодні, 03 березня, в Закарпатській ОДА проведено спільну нараду щодо проведення масштабної акції з лісовідтворення.

 

Участь у дискусії також взяли перший заступник начальника-головний лісничий Ігор Коцур, відповідальний за проведення акції, прессекретар управління Юлія Давидова, керівник департаменту екології та природних ресурсів Юрій Шпонтак, президент «Ротарі Клуб Ужгород» Микола Бережанський, директор Ресурсного центру зі сталого розвитку УжНУ, координатор проєкту по Закарпатській області «Озеленення України» Ганна Мелеганич, представники громадської ради та біологи.

Закарпатська область найбільш лісиста в Україні, площа лісів в Закарпатській області становить понад 52% від загальної площі краю. Щороку питання збереження лісів турбує все більше громадян, яким не байдуже майбутнє нашого краю. Щороку лісівники проводять акції з лісовідтворення, однак через недостатню поінформованість й з метою удосоконалення комунікації представників лісової галузі з суспільством, підвищення іміджу лісової галузі та професії лісівника, поінформованості суспільства щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, вирішено обєднати зусилля й провести масштабну акцію з «Відновлюємо ліси разом».

Масштабна акція з лісовідтворення стартує вже 21 березня,я у Всесвітній день лісу. Перші лісовідновлювальні заходи почнуться у тих районах, клімат яких найбільш сприятливий-Ужгородський район та місто Ужгород, Перечинський, Мукачівський, Берегівський, Виноградівський, Іршавський та Хустський райони. Триватиме акція протягом цілого місяця

Для участі в акції потрібно звернутися до координаторів проектів - Юлії Давидової (0681405777) та Ганни Мелеганич .

Для досягнення мети акції лісівники нададуть саджанці, які були вирощені в лісових розсадниках. По районах будуть проводитись акції як у лісовому фонді, так і в містах і селах.

В поточному році передбачено створення нових лісів на площі 2048 га., на яких буде посаджено понад 5 млн. сіянців і саджанців. Запрошуємо всіх охочих!

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів