Сучасний підхід та економія: в Ужгороді триває модернізація вуличного освітлення

Сучасний підхід та економія: в Ужгороді триває модернізація вуличного освітлення
В Ужгороді до кінця року кожна вулиця та провулок будуть освітлені, запевняє міська влада. Тут встановлюють сучасні й енергоефективні світлодіодні лед-лампи. Вони не лише економлять міські гроші, а й дозволяють ужгородцям та гостям міста милуватися ним уночі.

 

В Ужгороді триває модернізація системи вуличного освітлення: старі ліхтарі замінюють на нові лед-лампи, вони світлодіодні й енергоефективні. Тепер гуляти містом безпечно і комфортно можна і вночі, тішаться містяни і туристи.

Ужгородці кажуть:

-        За останні роки Ужгород дуже змінився. Якщо кілька років тому вночі було страшно виходи на вулицю то сьогодні ми почуваємося доволі комфортно.

-        Видно що проводяться роботи, встановлюються сучасні ліхтарі, місто стало ще красивішим уночі.

-        Я часто приїжджаю в Ужгород на відпочинок і віддаю перевагу саме нічним прогулянкам бо тоді місто справді заворожує.

За останні чотири роки на капітальний ремонт системи зовнішнього освітлення Ужгорода з місцевого бюджету виділили майже двадцять три мільйони гривень. Ще п’ятнадцять мільйонів гривень міська влада взяла у кредит від світової екологічної фінансової корпорації НЕФКО.

Цей проект розрахований на 2 роки, тож до кінця цього року всі вуличні ліхтарі будуть обладнані яскравими і сучасними світлодіодними лед-лампами. У місті є шість тисяч вуличних ліхтарів. Майже половину з них уже модернізовано, коментує міський голова Ужгорода Богдан Андріїв:

«За останній рік встановлено понад 150 світлодіодних світильників – це на Проспекті Свободи, на вулиці Анкудінова, Минайській, Собранецькій, також освітлено площу Богдана Хмельницького. До кінця року ми плануємо встановити таке освітлення на всіх вулицях».

Нові лед-лампи довговічні, потужні й надійні в експлуатації. Вони добре освітлюють дороги і тротуари, дбаючи у темну пору доби про безпеку водіїв та пішоходів. Та найголовніше – ці світлодіодні ліхтарі енергоефективні. Вони суттєво заощадять бюджетні гроші: за 5 років роботи – 15 мільйонів гривень. А ще – ці ліхтарі зменшують промислове забруднення.

Володимир Кордонець, директор ТОВ «Закарпателектробуд»:

«Угода з НЕФКО дозволила нам інвестувати кошти в екологічні та енергозберігаючі заходи. Коли в цьому році ми закінчимо проект встановлення світлодіодних ламп, то це в рази зменшить витрати на електроенергію, Ужгород стане ще красивішим і привабливішим для туристів і, звісно, безпечнішим та зручнішим для ужгородців».

Із оновленим вуличним освітленням старовинний Ужгород стає ще привабливішим, комфортним та безпечним містом.

 

17 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Наталія 2020-03-17 / 10:56:31

    Вже рік просимо замінити лампи в трьох підряд ліхтарях на Капушанській 172, на виїзді в Сторожницю, результат 0