Закарпатцям – щодо святкування Великодня: питання ще на етапі врегулювання

Закарпатцям – щодо святкування Великодня: питання ще на етапі врегулювання
Уже невдовзі католики та православні святкуватимуть Воскресіння Господнє. У якому форматі це відбудеться? Питання святкування Великодня обговорювали сьогодні на брифінгу в Закарпатській ОДА.

 

Як відзначив заступник голови облдержадміністрації, зараз на рівні керівництва Закарпатської ОДА тривають консультації з представниками конфесій, як це відбуватиметься.

З частиною конфесій уже досягнуто домовленостей, яким чином це буде здійснюватися – в обмеженому порядку. 

«Це будуть транслюватися богослужіння онлайн, щодо свячення паски: в селах по окремих будинках будуть вноситися кошики і будуть святитися, це будуть контролювати штаби по районах. Інше питання стосовно великих міст та інших конфесій – про це буде повідомлено додатково. Ми працюємо разом із поліцією з метою врегулювання цих питань, щоб люди і відсвяткували, і щоб обмеження відбулися без порушень, і щоб максимально зберегли ті духовні традиції, які є в наших людей», - сказав Шинкарюк.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Дохтор 2020-04-07 / 15:23:58

    Яке врегулювання? Все заборонити. Розумні попи самі у своєму приході все зроблять толково і церковну касу поповнять. Тут треба з базарами та супермаркетами наводити поряок щодо цін.