Закарпатські фермери чекають врожаї полуниці: чи буде кому її продавати

Закарпатські фермери чекають врожаї полуниці: чи буде кому її продавати
Кошти вклали немалі, а от чи вдасться їх повернути? Головне питання, яке наразі турбує закарпатських фермерів.

 

Про це пише propozitsiya.com.

Ті, хто вирощують ранні овочі, вже б`ють на сполох. Кажуть: товар збувати нікуди, оптовиків немає, а товар псується швидко, не встигнеш продати - нічого не отримаєш.

Хвилюються також і ті селяни, що займаються вирощуванням полуниці. Ягода вже цвіте, тож уже за місяць можна буде збирати врожай. Найкращий натуральний матеріал для укриття полуниці від зимових морозів — це сніг. Та місцеві фермери використовують для цього агроволокно. Адже на сніг тут особливо не розраховують.

Тим часом, морози можуть вдарити несподівано. Навіть навесні. Щоб захистити ягоду та зберегти майбутній врожай, полуничні плантації вкривають спеціальною плівкою. 

Тим часом, ягода цвіте на повну. Попередньо, кажуть, врожай обіцяє бути досить непоганим. Дозріє ягода приблизно через місяць. Та от чи буде кому її продавати? Питання, на яке поки фермери відповіді не мають. Адже ягода псується дуже швидко. Не встигнеш продати - можеш все втратити.

Та поки полуниця лише цвіте, ранні овочі вже дозріли. І хоч врожай цьогоріч і гарний, селяни скаржаться на нестачу покупців, адже усі оптові ринки закриті. Щоб виростити городину, потрібно вкласти немалі кошти та багато сил. Купити добрива, утеплити, прополоти, розповідають селяни.

Зараз питання – чи вдасться хоч щось заробити?

Селяни схвильовані не на жарт. Адже для багатьох родин городництво або ж вирощування квітів чи ягід – єдиний спосіб заробітку. Тож, чи вирішиться ситуація з ринками збуту протягом літа, поки невідомо. Та фермери все ж не втрачають оптимізму.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів