Кілька сотень нових дерев щороку: Ужгород перетворюється у місто-сад

Кілька сотень нових дерев щороку: Ужгород перетворюється у місто-сад
Ужгород – місто-сад. Окрім парків і скверів, різноманітні дерева тут повсюди. Ще з радянських часів Ужгород має славу одного із найбільш озеленених міст України. Щороку тут висаджують кілька сотень листяних і хвойних дерев, які стають окрасою міста. Є між ними і рідкісні.

 

Зелені насадження мають чимало важливих функцій –  не лише естетично приваблюють городян, а ще й очищують повітря від забруднення та пилу і збагачують його киснем. Щороку в Ужгороді висаджують кілька сотень нових дерев. Це вже стало традицією, розповідає директор КП «Агромікс» Іван Опаленик: «За останні кілька років у нас були висаджені акації, клени шаровидні, катальпи шаровидні, липи шаровидні, липи звичайні, клені звичайні, червонолисті. Також бблизько сотні дерев висадили на Київській набережній, гінго, дуже гарне дерево. На вулиці Шумній минулої осені висадили церцис - це так зване Іудине дерево, там в майбутньому має бути дуже гарна алея з цього дерева».

Найбільше у місті висаджено сакур. Ці екзотичні дерева-квітки - візитівка Ужгорода. Ще одна зелена особливість міста – липи. Їх тут росте кілька сортів, квітнуть по черзі і манять до себе не лише ужгородців, а й туристів звідусіль. Особливо вражає унікальна липова алея. Вона - найдовша в Європі. Чимало в Ужгороді є кленів та акацій, які добре очищують повітря.

Богдан Андріїв, міський голова Ужгорода, коментує: 

«Велику увагу ми приділяємо саме озелененню нашого міста, тому що це насамперед естетичний вигляд нашого міста. Оновлення дерев важливе ще й тому, що після буревію, після сильних злив маємо випадки, коли десь ламаються гілки, з корінням вириваються  цілі дерева, тому що багато з них є застарілими. І, звичайно, висаджуємо і сакури, і липи, і акацію - це особливо ті  дерева, які історично висаджували в нашому місті. До всього ж,  це покращення іміджу Ужгорода як зеленого міста нашої країни».

Наразі в Ужгороді висаджують дерева одразу у кількох місцях: на вулицях Можайського, Шумній, Льва Толстого, площі Шандора Петефі. Тут можна помітити ще зовсім молоді деревцята.  Ініціатива озеленення міста – ужгородцям  до вподоби. Восени озеленювати місто продовжать – висадять ще майже півтисячі нових дерев. Ужгород стане ще привабливішим та екологічно чистішим містом.

Uzhgorod.net.ua 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів