Терапевтичне відділення Хустської райлікарні, яке було закрите через коронавірус, відновило свою роботу

Терапевтичне відділення Хустської райлікарні, яке було закрите через коронавірус, відновило свою роботу
13-го травня у терапевтичне відділення Хустської районної лікарні поступив пацієнт із двобічною пневмонією. За інформацією місцевих ЗМІ, попри проблемний діагноз, хворого розмістили не в спеціально розгорнуте на базі пологового "ковідне" відділення, а в терапевтичне.

 

Відділення з 18-го травня призупинило роботу до отримання результатів діагностики, які надійшли вже за 2 дні. Загалом обстежили більше 60-ти осіб, із яких 32 – медики. Інфекцію підтвердили у 5-ти медичних працівників. Наразі вони перебувають вдома на самоізоляції, жодних ознак клінічних захворювань не мають. Інші працівники, які мають негативний результат тестування, допущені до роботи. У терапевтичному відділенні провели заключну дезінфекцію і 22-го травня відновили роботу у звичному режимі.

Пацієнта, у якого виявили коронавірусне захворювання, транспортували в обласну інфекційну лікарню. Стан його задовільний.

Заступник директора КНП “Хустська центральна районна лікарня” Олександр Нікітін припускає, що ситуація у лікарні – не професійне зараження, а медичні працівники могли мати різні джерела інфікування. А також зазначає: намірів замовчувати інформацію про інфікування медиків у лікарні не було.

“Я не бачу в цьому жодного змісту. Безперечно, за всіма правилами, за розробленим алгоритмом були повідомлені всі відповідні служби і органи місцевого самоврядування”

Перший Кабельний

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів