Фермент для сиру від Віво: секрет отримання смачного продукту

Фермент для сиру від Віво: секрет отримання смачного продукту

 

Розсольний та твердий сир високо цінують не тільки гурмани, а й усі, хто дотримується здорового способу життя. Продукт містить комплекс вітамінів В, вітаміни А і Е, кальцій і білок в збалансованому складі. Його рекомендують лікарі й дієтологи, які підкреслюють — користь для здоров'я приносить тільки натуральний сир, який не має шкідливих добавок. Магазинний аналог практично завжди містить консерванти, барвники або штучні ароматизатори, а часто і рослинні жири. Саме тому домашнє сироваріння набуває все більшої популярності, а закваски і фермент для сиру від VIVO гарантують успіх у приготуванні кисломолочної продукції.

Базовий рецепт домашнього сиру

Компанія ВІВО — визнаний експерт в приготуванні кращих натуральних сирів. Піклуючись про кожного споживача, фахівці в області сироваріння діляться перевіреної рецептурою, яку можна знайти в кожній упаковці з фірмовою продукцією. Залежно від сорту для отримання сиру може знадобитися тільки фермент або бактеріальна закваска в якості додаткового інгредієнта.

Щоб сир вийшов якісним і смачним, необхідно строго дотримуватися базового рецепту:

  • Використовувати тільки свіже молоко (коров'яче, козяче, овече). Фермерське потрібно обов'язково пастеризувати для знищення хвороботворних мікроорганізмів.

  • Вносити фермент і закваску при певній температурі. У базовому рецепті вона становить 35 ° С.

  • Дотримуватися пропорції. Один флакон ферменту розрахований на 100 літрів молока. Для домашнього сироваріння знадобиться мірна ложка, вона є в кожній упаковці з ферментом і розрахована на 5 літрів молочної основи.

  • Стежити за часом ферментації, яке становить 50-60 хвилин.

Приблизний вихід готового продукту становить 500-700 грам з 5 літрів натурального молока, і залежить від його жирності.

Секрети отримання якісного домашнього сиру

Один із найважливіших факторів у сироварінні — якість і склад ферменту, який бере участь в згортанні молока. Купуючи продукцію компанії Віво, можна отримати сири будь-якого сорту з відмінним смаком, що не поступаються фабричним продуктам. Експерти також звертають уваги на тонкощі приготування: краще дозріває сир вагою від 1 кг, твердість залежить від пресування, а насиченість смаку — від терміну витримки. Будь-який з домашніх сирів можна вживати відразу після приготування або зберігати в холодильнику в паперовій (полотняної) упаковці.

 

20 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів