Закарпатцям роз'яснили, кому ПЛР та ІФА-тестування проводять безкоштовно

Закарпатцям роз'яснили, кому ПЛР та ІФА-тестування проводять безкоштовно
Під час брифінгу у Закарпатській ОДА завідувачка відділу ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України Вікторія Тимчик роз'яснила, які категорії населення мають проходити тестування на виявлення COVID та для кого воно безкоштовне.

 

Зараз ПЛР-діагностику в області проводять 5 лабораторій. Із них 2 приватні і 3 державні. Проводять не тільки ПЛР-тестування, але й метод ІФА-тестування . Останнє стосується виявлення імунітету до COVID-19.

"ПЛР-тестування проводять обмеженій категорії осіб: хворим із відповідними симптомами, хворим з усіма видами пневмоній, контактним особам із проявами ГРВІ, а також хворим, що потребують планової госпіталізації або оперативного втручання і мають імуносупресію (ослаблення імунітету, - Ред.). Ці категорії осіб безумовно і безкоштовно обстежуються", - каже Вікторія Тимчик. 

ПЛР-тестування є "золотим стандартом" при визначенні COVID-інфекції. В інших випадках потенційних хворих тестують методом ІФА. Він дає можливість виявити антитіла до COVID-19, а, відповідно, наявність імунітету до захворювання.

"Інші категорії, як-от хворі, що потребують планової госпіталізації чи оперативного втручання, зараз повинні обстежуватися методом ІФА. Контактні особи повинні бути на самоізоляції 14 днів і потім бути тестовані методом ІФА. Також медичні працівники, працівники лабораторій, судмедексперти мають бути тестовані таким методом кожні 14 днів. Інші категорії - силові структури, поліція, служба безпеки можуть проходити тестування методом ІФА раз на місяць", - пояснила В. Тимчик.

Тести безкоштовнні для цих категорій осіб. Якщо людина не належить до цих категорій, приміром, має намір виїхати за кордон, то вона має звернутися до приватної лабораторії і зробити тестування на платній основі. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів