Цими вихідними закарпатська молодь влаштувала креативну акцію з прибирання

Цими вихідними закарпатська молодь влаштувала креативну акцію з прибирання
Карантинні обмеження змушують креативити та вигадувати нові способи проведення дозвілля. Цими вихідними закарпатський осередок волонтерської програми Будуємо Україну разом (БУР) влаштував екоакцію-толоку. На заваді не став навіть дощ.

 

Сміття, у якому тоне Закарпаття, особливо добре помітне після дощів, коли все знесене водою осідає на берегах річок. Однак і без дощів сміття вистачає. Тож БУРівці вирішили провести толоку: влаштували не лише прибирання, але й поспілкувалися про сортування сміття. 

"Доєднатися до нашої “БУР толоки” міг кожен – усе спілкування учасників відбувалося онлайн. Починали ми традиційно із ранкової руханки. Після цього кожен обирав для себе локацію, яка потребує прибирання, і звітувався про виконану роботу, – розповідає комунікаторка БУР Закарпаття Ангеліна Чирибан. – Ми думали, що до прибирання долучаться лише закарпатці, проте волонтери активно включалися у Львові та навіть у Словаччині".

Оскільки БУР закликає не тільки прибирати, але й відпочивати та навчатися, у рамках акції відбулася онлайн-лекція про сортування сміття спільно із станцією заготівлі вторсировини "Проектна, 3".

"В умовах карантину такий формат не тільки дозволяє тримати зв’язок із потенційними волонтерами, а й дає змогу залучати нових. Тому карантин для нас не перешкода, а тільки поле для креативу", – каже волонтерка.

Загалом до акції долучилося майже 20 волонтерів. А отже майже 20 локацій стали чистішими.

Будуємо Україну Разом (БУР) - це волонтерська програма, яка через спільну працю об’єднує активну молодь, виховує в ній соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України. Діяльність програми почалася з м. Краматорськ, де в 2014 ми відновили 25 квартир, що були зруйновані під обстрілами. З того часу, ми провели 59 таборів, в яких взяло участь 2709 волонтерів. Разом з ними БУР допоміг відремонтувати домівки понад 200 сім’ям та створили 25 молодіжних платформ по всій Україні.

Основною місією БУР є створення мережі свідомих, активних, відповідальних українців, які розуміють, що зміни можливі, якщо ти сам береш в них участь.

Детальна інформація про акції БУРчик, БУР толока та іншу діяльність осередку БУР Закарпаття на телеграм-каналі за посиланням: t.me/burzakarpatya

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів