Ужгородські вчителі, які працюватимуть на ЗНО, проходять ІФА-тестування

Ужгородські вчителі, які працюватимуть на ЗНО, проходять ІФА-тестування
240 учителів ужгородських шкіл здали станом на сьогодні, 23 червня, імуно-ферментні аналізи(ІФА-тести). Про це Суспільному розповів начальник відділу охорони здоров’я міської ради Василь Решетар. Використовувати такі ІФА-тести дозволили в Мінохорони здоров’я. Перевіряють педагогів, які працюватимуть під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Перше ЗНО відбудеться за два дні, 25 червня, з математики.

 

До здачі аналізів людей допускають лише в масках та рукавицях. Також обов’язкове дотримання дистанції. Про це розповідає заступниця директора з медичної роботи Катерина Фільо.

“По одна особа заходить. Маніпуляційно проводиться забір крові, по одна особа очікує. Проводиться термометрія”, — зазначила заступниця директора з медичної роботи.

За інформацією директорки Закарпатського обласного центру громадського здоров’я ОДА Вікторії Білак-Лук'янчук , тестують учителів із 19 червня: “Вони приходять до нас, тут забирається кров для тестування, і наприкінці дня ми даємо відповідь, хто здоровий, а хто ні”.

Начальник відділу охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар розповів, станом на 23 червня 240 учителів протестовані - усі результати аналізів негативні: “Ще буде протестовано 197 чоловік, а надалі будуть протестовані ще ті, хто буде брати участь, крім зазначених. Загальна цифра — 460 людей”. За словами Василя Решетаря, гроші на тестування вчителів спрямували із бюджетів шкіл.

 

23 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів