5-річна Кіра з Ужгорода декламує вірші та співає українські та румунські пісні

5-річна Кіра з Ужгорода декламує вірші та співає українські та румунські пісні
5-річна Кіра Касинець з Ужгорода декламує вірші українських поетів та виконує пісні народних артистів України та Румунії. Дівчинка має свою сторінку в соцмережі та власний Ютуб-канал, який веде мама. До Дня Конституції України Кіра продекламувала вірш «Життя іде і все без коректур» Ліни Костенко.

 

Кіра Касинець знає напам’ять 20 віршів, зокрема Лесі Українки, Ліни Костенко, Тараса Шевченка. «Мама мені спочатку читає, потім я розповідаю той вірш, тобто один або два дні, я так запам’ятовую», — розповідає дівчина.

Кіра Касинець знає чотири мови – українську, англійську, російську та румунську. Свій перший вірш з дорослої поезії вивчила в чотири роки.

«Дитячі їй уже були нецікаві, тоді я брала для 5 класів, для 6, бо всі дитячі дуже короткі. Я бачила, що вона може довгі вивчати. Мені стало самій цікаво, який вірш вона зможе вивчити. І все довші-довші, а всі довші – то вже дорослі вірші. Вона їх дуже добре сприймала. У нас така методика: я їй прочитаю вірш, поясню і вона десь на 80 % його переказує», — каже мама Кіри Вікторія Бокоч.

За її словами, дівчинка любить знімати розмовні відео:

Суспільне Закарпаття

 

27 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів