Магніт Талантів. Ужгород представлятиме Україну в інноваційному проекті для країн Дунайського регіону

Магніт Талантів. Ужгород представлятиме Україну в інноваційному проекті для країн Дунайського регіону
Проект TalentMagnet (Магніт Талантів), партнером якого є КУ «Агенція розвитку Ужгорода», схвалений на фінансування.

 

Проект має намір дослідити і знайти шляхи вирішення однієї з основних суспільних проблем сьогодення – «відтоку мізків», високоосвічених спеціалістів, насамперед з малих і середніх міст країн Дунайського регіону та відсутності дієвої стратегії, яка б упереджувала цей процес на майбутнє.

Основним результатом імплементації TalentMagnet стане створення нової багаторівневої, транснаціональної моделі управління та інструментів залучення і збереження талантів в кожному з регіонів країн-учасниць проекту.

Проект також передбачає напрацювання дієвої стратегії боротьби з демографічними проблемами та викликами ринку праці, вдосконалення та напрацювання нових інструментів політики в цій галузі, а також пошук механізмів залучення та утримання талантів.

Проект фінансується Дунайською транснаціональною програмою INTERREG, яка спрямована на пошук спільних рішень у таких сферах як здоров'я, навколишнє середовище, наукові дослідження, освіта, транспорт, стала енергетика та інше.

Над реалізацією проекту TalentMagnet спільно працюватимуть університети, агенції розвитку, муніципалітети та організації з 12 країн Європи. Координатором проекту є науково-дослідний центр Бістра Птуй (Словенія).

Проект стартує з 1 липня 2020 року та фінішуватиме в грудні 2022 року.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів