Україна та Угорщина складуть "дорожню карту" для розв'язання проблеми засмічення карпатських річок

Україна та Угорщина складуть "дорожню карту" для розв'язання проблеми засмічення карпатських річок
Адже з території Закарпаття до Угорщини річками потрапляє велика кількість сміття.

 

Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований  ініціював зустріч з Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто та головою Закарпатської ОДА Олексієм Петровим, щоб разом напрацювати рішення проблеми, повідомляється на сайті ДЕІ України.

«Питання екології набувають міжнародного рівня: разом з Угорщиною будемо вирішувати проблему засмічення закарпатських річок. Звернувся до Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто щодо проблеми засмічення українських річок та потрапляння великої кількості відходів до Угорщини. Запропонував провести спільну зустріч зі мною та з Головою Закарпатської ОДА Олексієм Петровим, щоб разом скласти «дорожню карту» для розв'язання цього питання», - написав Андрій Мальований.

Засмічення українських річок призводить до того, що на територію Угорщини потрапляє велика кількість сміття, яке угорці не встигають виловлювати.

«Днями Президент Угорщини Янош Адер звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням вирішити наступну ситуацію. З України до річок Угорщини щодня припливають тисячі кубометрів сміття. Техніка угорців не справляється з видаленням такої кількості відходів. Лише з середини червня з річки Тиса дістали 938 кубометрів сміття, а з річки Сомеш – 846 кубометрів. Сезонні повені ще більше посилили рівень засмічення», - зазначив Андрій Мальований.

Голова ДЕІ вважає, що ситуація із засміченням річок показує проблему, яка існує на території всієї України.

«Впевнений, що цю ситуацію необхідно вирішувати комплексно, адже засмічення річок демонструє загальний незадовільний стан щодо управління відходами в Україні. Наприклад, минулого року Україна зайняла 9 місце за обсягом сміття на одну людину за версією агенції 24/7 Wall Street. Тому дуже сподіваюсь, що на нашій зустрічі з Послом Угорщини зможемо напрацювати ефективні механізми, щоб протидіяти забрудненню річок», - додав Андрій Мальований.

Голос Карпат

 

11 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів