Як варять бограч у закарпатській 128-ій бригаді

Між іншим, у кожному підрозділі бограч смакує по-різному, і це цілком нормально. Адже не кожному щастить дістати від волонтерів спеціальну приправу – «Er?s Pista».
У 1 стрілецькому батальйоні боґрач приготували бійці під керівництвом шеф-кухаря Олега (на фото він із найбільшою бородою). Олег із Харкова й 12 років пропрацював кухарем у різних ресторанах. Він сам прийшов служити в 128 ОГШБр – послухав рекомендацію друга дитинства, що служить тут офіцером. І не шкодує про своє рішення.



Вперше Олег скуштував боґрач у Мукачеві під час базової військової підготовки. А коли приїхав у зону бойових дій, і сам почав готувати цю знамениту страву. Яка, до речі, вважається «двоєдиною» – настільки ситна, що після неї не хочеться другого.

Боґрач цінують і солдати з сержантами, й офіцери. Але найбільше він смакує піхотинцям, що виходять із «нуля» у фронтові села відновитися й відпочити. Найчастіша їхня реакція, коли привозять бограч: «Дайте добавки!».

128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада
До теми
- Ужгород. Війна за 1000 кілометрів від фронту
- Інновації ужгородських науковців: як мікробіом допомагає діагностувати та попереджати посттравматичні розлади
- “Вірний завжди”: пам’яті морпіха Владислава Мельника з Луганщини, який знайшов місце останнього спокою на Закарпатті
- Тор та його людина. Історія кінолога Іллі та його чотирилапого «побратима»
- Як у Мукачеві працює перший на Закарпатті крематорій для тварин
- Втрачений Ужгород: палац Штернберґера
- “Наш дім там, де добре дітям”. Як Закарпаття стало прихистком для родин, що прийняли дітей
- 101 день на позиції – ужгородець Валерій «Шум» більше трьох місяців утримував позиції в зоні відповідальності підрозділу в Донецькій області
- «Спостерігати за ворогом із дрона – це одне, а зустріти віч-на-віч, коли бачиш його зіниці, – зовсім інше…» Історія бійця 128-ї бригади Володимира
- Снайпер "Ярий". Молодший сержант Іван Яров переніс понад 30 операцій, але й далі влучно стріляє
- Чому військові люблять котиків? Олександр Шершун “Мер”
- «Із нашої родини воює шестеро чоловіків…» Історія бійця 128 бригади Руслана
- Звільнився з армії – і через місяць повернувся знов: історія військового зі 101 бригади ТрО Закарпаття
- Прикордонник «РЕМ». Василь Сідун із Дубрівки посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню
- Ветеран із Ужгорода Віктор Суліма: від фронту до крафтового виробництва
- "Я зрозумів, що таке бойові виїзди після того, як нас обстріляв російський танк". Історія бійця 128 бригади Андрія
- «Кожна вагітність для нас — диво»: Ганна Палагусинець про програму лікування непліддя
- "Коли ти отримав зір повторно, ти дивишся на цей замилений світ інакше": інтерв'ю з ветераном війни Михайлом Філоненком
- Був художником – став військовим. Олег з Ужгорода навіть у війську продовжує творити
- «Моїм рідним було б ганьба, якби я став ухилянтом…» Історія бійця 128 бригади Віталія

До цієї новини немає коментарів