Закарпатцям на замітку: коли, як і чим підживити огірки?

Закарпатцям на замітку: коли, як і чим підживити огірки?
Кожен, у кого є грядка з огірочками на дачі, з нетерпінням чекає моменту, коли вони зацвітуть і з'являться зав'язі. Розповідаємо про те, як збільшити свій урожай.

 

Підживлення під час цвітіння

У кожен період розвитку огіркам потрібне підживлення, щоб згодом отримати хороший урожай. Можна вибрати готове комплексне добриво для цієї культури або ж скористатися перевіреними порадами садівників. Коли розсада вже висаджена на постійне місце в грядки, підживлення огірків рекомендується проводити один раз в 7-14 днів. До утворення зав'язей процес підживлення бажано поєднувати з поливом. В початковий період плодоношення необхідно брати 30-40 г комплексних добрив на 10 л води.

Перевірене добриво, яке стимулює ріст рослин — борна кислота. Для поливу на одне відро води знадобиться 40 г суперфосфату + 10 г сульфату калію + 1 л настою коров'яку. Поливайте огірки ввечері, під 1 рослину досить буде 1 склянки добрива. Розчином борної кислоти можна також оприскувати квітки, це простимулює утворення рясних зав'язей: на 5-літрове відро води знадобиться 1 ч. л. порошку. В період утворення зав'язі, щоб знизити відсоток відмерлих квіток, необхідно підгодувати огірки розчином суперфосфату (40 г на 10 л води), вам знадобиться по 0,5 л розчину під кожну рослину. Обприскувати і поливати огірки необхідно лише теплим розчином у вечірній час.

Підживлення під час плодоношення

У період плодоношення рослини засвоюють з ґрунту максимум поживних речовин для формування плодів. Значить, чим ґрунт поживніший, то урожай буде вищий.

Коли ви вже почнете знімати перші огірочки, дози підгодівлі слід змінити: тепер потрібно 40-50 г комплексного добрива на 10 л води.

В нежарку похмуру погоду або якщо зарядили дощі, слід взяти водорозчинні добрива з мікроелементами в концентрації 0,1% (1 г добрива на 1 літр води) і обприскати огірки. Для підгодівлі знадобляться препарати, що містять три необхідні компоненти: калій, фосфор і азот. Калій безпосередньо впливає на якість плодів: огірки будуть красивими, соковитими.

Чим ще підгодувати огірки? Перевірені поради садівників

Дріжджове підживлення. 1 пачку пресованих дріжджів (100г) розкришіть і розчиніть у 10-літровому відрі води. Залиште на 15 хвилин, знову перемішайте і полийте огірки. Дріжджі дозволять рослинам краще засвоювати всі потрібні для росту або розвитку елементи, які є в ґрунті.

Трав'яне підживлення. Скошену траву, в якій присутня кропива і конюшина укладіть в бочку, заповнивши її наполовину, влийте воду, закрийте кришкою і дайте настоятися протягом 4-5 діб, час від часу перемішуючи вміст. Отриманий настій процідіть, розбавте водою вдвічі і використовуйте для підживлення огірків.

Підгодівля йодом. Її застосовують для підвищення імунітету рослин. У відрі води необхідно розчинити 35 крапель йоду, перемішати і обприскати цією сумішшю листя огірків.

Щоб залучити у теплицю комах-запилювачів, в розчин борної кислоти треба додати 10-15 ч. л. цукру і добре перемішати перед підгодівлею.

Джерело: Ukr.Media

 

17 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів