Потіє обличчя в спеку: рекомендації, які допоможуть позбутися даної проблеми

Потіє обличчя в спеку: рекомендації, які допоможуть позбутися даної проблеми
Як зробити так, щоб обличчя не потіло в спеку і які існують перевірені способи. Багато жінок задають собі таке питання. Тому що кожній хочеться виглядати красиво, доглянуто і не мати проблем з потінням обличчя, інформує Ukr.Media.

 

Причини, які допоможуть розібратися з потовиділенням обличчя

Піт у людини вважається нормою, адже, це процес, який допомагає регулювати температуру тіла. Але, якщо потіє обличчя, то це може вказувати на серйозні захворювання, порушення внутрішніх органів. Якщо знайти причину такого потовиділення можна усунути це неприємне явище.

Нормою вважається, якщо підвищене потовиділення спостерігається при температурі +30 і вище. Також, якщо людина займається спортом. Деякі люди потіють з-за особливостей організму. Однак не виключені і такі порушення і захворювання:

  1. Розлад нервової системи.
  2. Алергія на якісь продукти.
  3. Порушення функцій внутрішніх органів.
  4. Неправильне харчування.
  5. Цукровий діабет.
  6. Зайва вага.
  7. Проблеми з щитоподібною залозою.
  8. Різні інфекційні захворювання.
  9. Гормональний збій.

Не виключено і те, що потовиділення може бути через подразнення шкіри обличчя. Для того щоб побороти патологію, варто знайти причину і прислухатися до лікарських рекомендацій.

Поради, які допомагають зменшити потовиділення обличчя

Для того, щоб обличчя менше потіло, потрібно прислухатися до деяких рекомендацій і слідувати нескладним правилам:

  • людині варто відмовитися від спиртних напоїв і від напоїв, які містять кофеїн;
  • слід переглянути свій раціон. Скоротити вживання цибулі та часнику, адже він призводить до перегріву організму. Більше вживати молочних продуктів;
  • в день потрібно випивати не менше 9 склянок води;
  • не варто одягати речі, в яких дуже жарко. Людині потрібно одягатися по погоді.

Людина, яка має зайву вагу, повинна переглянути свій раціон і почати правильно харчуватися, і по можливості зайнятися яким-небудь спортом. Завдяки схудненню можна оздоровити свій організм. Також можна скористатися народними методами боротьби з потовиділенням на обличчі.

Для того щоб зменшити гіпергідроз можна спробувати кілька варіантів.

Метод 1

Взяти:

  • яблучний оцет — 2 ч. л.;
  • мед — 2 ч. л.

Змішати ці компоненти і приймати за пів години до їжі тричі на день.

Метод 2

Перед тим як вийти з домівки, потрібно на шкіру нанести сік алое. Це заспокоїть шкіру обличчя на кілька годин.

Метод 3

Людині потрібно 2 рази в тиждень випивати чашку чаю з шавлії. Через тиждень вже можна буде побачити результат. Люди, які турбуються про здоров'я, можуть пройти повне обстеження.

Як використовувати косметику в спекотні дні, якщо обличчя потіє

Дівчата, які люблять фарбуватися і не виходять з дому без макіяжу, можуть задаватися питанням, як поборотися з пітливістю обличчя. Можна використовувати косметику з текстурою крему. В жаркі дні краще за все відмовитися від щільної пудри, кремових рум'ян. Кремова структура може злитися з шкірою. І макіяж буде більш стійким, а обличчя буде менше потіти.

Якщо протягом дня у дівчини з'явиться жирний блиск, то обов'язково варто промочувати шкіру матуючими серветками. Або ж можна нанести прозору мінеральну пудру, своєю чергою вона не буде забивати пори.

Для того, щоб макіяж як можна довше тримався на обличчі, варто наносити спрей-фіксатор. Кремові засоби мають властивості скочування в спекотні дні. Щоб уникнути такої неприємної ситуації потрібно закріпити макіяж спеціальними засобами.

У рідкісних випадках лікарі-дерматологи рекомендують вирішити проблему за допомогою ін'єкції ботулотоксину. Саме вони зможуть порушити нервово-м'язову передачу в потових залозах. Таким чином зникнуть і пітливість, і неприємний запах.

 

 

24 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів