На Закарпатті попереджено контрабанду наркотиків

На Закарпатті попереджено контрабанду наркотиків
Завдяки технологіям профайлінгу закарпатські митники успішно виявляють порушників на кордоні. Результати – очевидні! 3,5 кг - псевдоефедрину та кілька пакетиків з амфетаміном. Порушено кримінальні провадження за фактами контрабан-ди психотропних речовин та прекурсорів за ознаками статтею 305 ККУ.

 

Закарпатська митниця Держмитслужби у співпраці з Департаментом спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення та за підтримки Програми EXBS Посольства Сполучених Штатів Америки постійно підвищує рівень професійної компетентності, організації професійного навчання та впровадження інноваційних форм професійного розвитку особового складу. Так, цьогоріч посадові особи підрозділів митного оформлення та протидії митним правопорушенням пройшли черговий тренінг за навчальною програмою «Профайлінг та огляд авто в автомобільних пунктах пропуску».

Тренінг спрямований на формування та розвиток у посадових осіб митниці таких професійних якостей, як: навиків і вмінь спостереження як одного з основних методів збору інформації про людину, з якою працівник вступає у візуальний чи безпосередній контакт під час виконання службових обов’язків. Також - підвищення обізнаності посадових осіб з технологіями профайлінгу, виявлення потенційних правопорушників на основі вербальної та невербальної діагностики, оцінка та прогнозування поведінки людини на основі психологічно інформативних зовнішніх ознак. Розвиток навичок практичного використання прийомів протистояння психологічному тиску, захисту від маніпулювання з боку як законослухняних громадян, так і правопорушників.

Пройдений курс навчання дав уже конкретні результати! Так, у липні п.р. у закарпатця, який повертався з Чехії додому через митний пост «Тиса» у дорожній валізі, яка знаходилася у багажному відсіку мікроавтобуса, митники виявили у коробках з пральним порошком понад 52 тисячі таблеток псевдоефедрину. 6683 таблеток – «СІRRUS duo» та 45659 таблеток «Аcatar ACTI-TABS», загальною вагою 3,5 кг, краянин намагався завезти на територію України у порошку під виглядом заводської упаковки. Везли прекурсор для подальшого перероблення в психотропну речовину первітин. Вже через кілька днів митники виявили наступне правопорушення на тому ж митному посту. Житель Тячівщини, повертаючись із заробітків з Чехії, намагався завезти в Україну психотропну речовину – амфетамін (0,00134 кг). Приховану біло-бежевого кольору речовину зі специфічним запахом у пакетику винюхав чотирилапий напарник кінологічної команди на лівій нозі чоловіка у шкарпетці.

А от на днях працівники відділу кінологічного забезпечення, перевіряючи чернівчанина, який повертався з Італії на мікроавтобусі, виявили у поясному ремені сумочки-барсетки приховані від митного контролю два пакетики з амфетаміном, вагою 0,00927 кг. Відтак, порушено кримінальні провадження за фактами контрабанди психотропних речовин та прекурсорів за ознаками статті 305 ККУ.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

 

28 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів