Актуальність препаратів від депресії і основні види

Актуальність препаратів від депресії і основні види

 

Як розпізнати депресію і боротися з недугом

Мільйони людей по всьому світу страждають від депресивних розладів. Серйозне психічне захворювання пов'язане з порушеннями в роботі лімбічної системи головного мозку, яка відповідає за емоції, сон, пам'ять та інші важливі процеси в організмі. Сучасні фахівці виділяють більше 250 симптомів, але характерні ознаки можуть істотно варіюватися. До найбільш поширених відноситься постійна пригніченість, неуважність і нерішучість, збудження або загальмованість. Крім того, часто порушується апетит і сон, розвивається низька самооцінка, з'являються думки про самогубство. Прояви хвороби можуть супроводжуватися зловживанням алкогольними напоями і наркотиками. Основу лікування, без якого в багатьох випадках не обійтися, складають препарати від депресії - www.apteka24.ua/medikamenty/nervnaja-sistema/pri-depressii/ і психотерапія.

Психічне захворювання розвивається поступово, іноді характеризується прихованим перебігом, тягнеться місяці і навіть роки. Його наслідки мають різний характер, відрізняються небезпекою не тільки для здоров'я, але і для життя, тому дуже важливо вчасно звернутися за лікарською допомогою. Спеціаліст індивідуально підбирає препарати від депресії, які зазвичай призначаються на кілька місяців. Медикаментозне лікування дає результат при суворому дотриманні рекомендованого режиму, а також в поєднанні з психотерапією, яка допомагає взяти під контроль емоції. Це два дієвих методи, які високоефективні в боротьбі з небезпечним недугом сучасності.

Які ліки допомагають вийти з депресії

Сьогодні розрізняють два основних види депресивних розладів. Під впливом зовнішніх факторів, таких як хвороби, стреси і потрясіння, конфлікти і неврози, формується екзогенна депресія. Другий вид називається ендогенним, виникає без видимих, незрозумілих причин і є одним із симптомів будь-якої внутрішньої патології. Крім того, прийнято розрізняти кілька типів депресії:

  • клінічний,

  • хронічний,

  • біполярний,

  • маскувальний,

  • психотичний,

  • невротичний,

  • атиповий,

  • післяпологовий.

Залежно від конкретного виду і типу розладу, підбирається схема ефективного лікування на основі відповідних лікарських засобів. Перша і головна група для медикаментозного купірування – антидепресанти, назва яких безпосередньо говорить про призначення. Серед популярних додаткових засобів:

  • транквілізатори миттєвої дії, які можуть знімати напади тривоги і страху,

  • нейролептики для купірування психотичного розладу,

  • ноотропи, здатні активізувати обмін речовин в нервових клітинах і покращувати розумові процеси,

  • седативні препарати із заспокійливою дією.

Навіть у найлегших антидепресантів є протипоказання – від вагітності до проблем з кровообігом і хронічних патологій внутрішніх органів. Крім того, деякі з них здатні викликати звикання. Тому призначати будь-які ліки повинен тільки кваліфікований фахівець, враховуючи діагноз і різні індивідуальні особливості кожного пацієнта. Тим більше що частина препаратів для лікування важких психічних захворювань відпускаються з аптек тільки за рецептом.

 

29 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів