В Ужгороді організовують благодійний марафон, щоб врятувати маленького Давида

В Ужгороді організовують благодійний марафон, щоб врятувати маленького Давида
У суботу, 15 серпня, в Ужгороді відбудеться благодійний забіг «Біжу за Давидика», який організовує неформальне громадське об’єднання небайдужих містян «Твори добро, Бро». Про це йшлося на пресконференції в Ужгородському прес-клубі.

 

Пів року тому організація«Твори добро, Бро» провели першу спільну акцію «Благодійна різдвяна вечірка на підтримку Тані Літус». У результаті зібрали для молодої дівчини, яка у боротьбі з агресивною формою раку втратила ногу, 156 000,00 грн.Заразбіда у сім’ї маленького 2-річного ужгородцяДавида Довганича, який переніс дві надскладні операції на головному мозку, знову об’єднала учасників організації.  Давид подолає цю недугу, але як завжди все впирається в гроші. Загальна сума - 46 000 €. Наразі родиною Давида вже оплачено завдаток 10 000, тож сума до збору, залишок - 35 462 €. Сім’я Давида терміново продає своє майно, автомобіль і оцінює можливість зібрати максимально швидко 20 тисяч €. Але цього замало і потрібно ще десь знайти кошти - 15 000€.

«У грудні минулого року ми об’єдналися, без політичних гасел, з із слоганом, що море добра складається з маленьких крапельок, - каже Тамара Готра. – І провели першу акцію. Ми зібрали суттєву суму – 156 тис. грн.  У плани нашої наступної акції вніс корективи карантин. Але, коли дізналися про історію Давида Довганича, який у свої 1,4 роки переніс дві операції на головному мозку і бореться з пухлиною, вирішили робити все, щоб привернути увагу до хлопчика. Обрали формат заходу, щоб заохотити цілі родини брати участь».

Організатори запрошують усіх 15 серпня на Театральну площу в Ужгороді на благодійний марафон «Біжу за Давидика».

«Ви матимите змогу допомогти, по-друге, весело і гарно провести час і приділити увагу здоров’ю, - додала Тамара Готра. Деталі проведення заходу висвітлив Артем Топчанюк: «О 8 ранку розпочнеться реєстрація, о 9.00 старт на 10 км, о 10.30 старт на 5 км, близько 11.00 розпочнеться забіг на 2 км. Також можуть приєднатися найменші ужгородці, для них передбачено забіг на 500 м. Страхова компанія усіх страхує, всі, хто добігає до фінішу, отримують призи. Ми не плануємо фіксувати рекорди, а хочем зібрати якнайбільше грошей для Давидика».

Внесок для участі у марафоні- 200 грн., для тих, хто має можливість дати більше коштів для благодійної мети, виготовили футболки з логотипом «Твори добро, Бро». Їх можна придбати за 500 грн., буде також безпрограшна лотерея після забігу. Всі гроші підуть для потреб Давидика.

У заході візьме участь сам маленький герой та його мама Аліна Довганич, щоб підтримати бігунів. «Прошу вас активно реєструватися! Навіть ті, хто не вміють бігати, прийдіть і зареєструйтеся! Наше місто - це місто дуже добрих людей, ми повинні допомогти Давидику подолати недугу», - закликала Тамара.

Наталія Сентимрей та Тетяна Некращук додали, що самі також бігтимуть і запрошують усіх ужгородців підтримати організацію.

Ужгородський пресклуб

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів