Поселення студентів у гуртожитки УжНУ: як і коли

Поселення студентів у гуртожитки УжНУ: як і коли
Цьогоріч в УжНУ особливі терміни поселення в гуртожитки, що пов’язано із відтермінуванням вступної кампанії через епідеміологічну ситуацію в країні.

 

Наразі поселення відбуватиметься у 2 етапи – першими поселятимуться в гуртожиток студенти 2-4 курсів бакалаврату та 2 курсу магістратури. Ці студенти вже проживали в гуртожитку, вони повертатимуться у ті кімнати, в яких проживали раніше.

Перші курси бакалаврату та магістратури будуть поселятися 9-11 вересня, адже навчання у них розпочинатиметься 14 вересня.

Особливу увагу при поселенні буде спрямовано на дотримання карантинних заходів безпеки. Відтак у гуртожитках будуть облаштовані місця із дезінфікуючими засобами, вестиметься температурний скринінг, студенти повинні будуть дотримуватися соціальної дистанції. Задля уникнення скупчень людей поселення триватиме з 9 до 18.00 години. Також в гуртожитку заборонене перебування сторонніх осіб, які не навчаються в УжНУ.

При поселенні передусім заселятимуть студентів пільгових категорій. Так, право першості належить студентам, які:

-  постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,

- підлягають під дію Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, що надається учасникам бойових дій, або їх дітям,

-  мають інвалідність І-ІІ груп,

-  є членами багатодітних родин;

-  з сімей, де один із батьків помер чи загинув;

-  з неповних сімей;

-  мешкають за межами Закарпатської області;

-  пройшли на бюджетну форму навчання.

Ті студенти, які підпадають під вищезазначений перелік, обов’язково повинні мати з собою відповідні документи, що підтверджують право на пільги.

Директор студмістечка Василь Кепич наголошує, як саме відбуватиметься поселення цьогоріч: «Студентам потрібно підійти на свої факультети, де вони отримають ордер на поселення. Винятком є тільки студенти факультету інформаційних технологій, які отримуватимуть свої ордери в гуртожитку №4. Обов’язковим при поселенні є наявність медичної довідки №086/о.  Студент має змогу оглянути виділену йому кімнату. Якщо місце проживання студента влаштовує – він сплачує суму 1560 гривень за три місяці проживання та підписує договір». Сума оплати з минулого року не змінилася і складає 520 гривень за місяць.

Загалом порядок поселення в гуртожитки виглядатиме так:

  • Беремо з собою медичну довідку  №086/о.
  •  Отримуємо ордер на факультеті (окрім студентів факультету інформаційних технологій).
  • Оглядаємо кімнату та умови проживання.
  •  Оплачуємо за три місяці проживання та отримуємо квитанцію.
  • Узгоджуємо всі деталі з комендантом гуртожитку та підписуємо договір.
  • Приносимо усі речі до гуртожитку та заселяємося. 

Крім цього, Василь Кепич зазначив, що: «Вже завершився ремонт двох поверхів у 2 та 3 гуртожитках, і до початку навчального року вони  будуть у розпорядженні у студентів. Відремонтовані коридори, місця загального користування та замінені всі двері. Таким чином студенти, які проживають у 80 кімнатах обох гуртожитків матимуть значно покращені умови для власного побуту».

Ремонти продовжуватимуться й надалі, з нового року планується ремонт у 1 гуртожитку та ремонт фасаду, даху, санвузлів, установлення утеплення у 4 гуртожитку УжНУ.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів