Ще раз про наболіле: перші кроки до порятунку Ужгородської дитячої залізниці

Ще раз про наболіле: перші кроки до порятунку Ужгородської дитячої залізниці
10 вересня відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради на якому, зокрема, обговорювали питання передачі Ужгородської дитячої залізниці у комунальну власність міста.

 

Нагадаємо, що управління Укрзалізниці прийняло рішення про ліквідацію найкоротшої в Україні дитячої залізниці, яка знаходиться в Ужгороді. Детальніше про це читайте тут.

Ужгородці почали боротьбу за улюблену атракцію міста – створили петицію проти закриття залізниці, а також активно просять посадовців повпливати на ситуацію. Містяни вимагають переконати управління Укразалізниці не закривати вузькоколійку, а у випадку відмови просити перевести дитячу залізницю на баланс міста.

Мер міста Ужгорода Богдан Андріїв виніс питання закриття дитячої залізниці на засідання міської ради. Ось про які висновки повідомив посадовець на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Про Ужгородську дитячу залізницю. Дав доручення департаменту міського господарства звернутися до керівництва «Укрзалізниці» про поновлення документів на передачу основних засобів Ужгородської дитячої залізниці у комунальну власність громади міста. А також – звернутися до Міністерства інфраструктури з проханням якомога швидше розглянути це питання. Наголошу вкотре: ми зацікавлені у збереженні дитячої залізниці. Рішення прийняти її у комунальну власність для подальшого використання за цільовим призначенням без права відчуження у приватну власність – незмінне».

Ужгородці покладають великі надії на очільників міста, адже необхідно зберегти одну з найцікавіших родзинок міста.

Олашин Марина, студентка 2 курсу магістратури факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка для  uzhgorod.net.ua

 

11 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів