Петер Сійярто розповів, які проєкти готовий фінансувати угорський уряд на Закарпатті

Петер Сійярто розповів, які проєкти готовий фінансувати угорський уряд на Закарпатті
Нагадаємо, сьогодні в Ужгороді із робочим візитом перебував Міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на запрошення Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

 

«Усі ми добре розуміємо, що ліпше бути з сусідом у  хороших взаєминах, - розпочав угорський міністр. - Це легко говорити, реалізувати важче. Нам для цього потрібно зробити кілька важливих кроків, щоб взаємини спрямувати в правильне русло. Це не є неможливим, але треба докласти багато роботи. І те, що ми стоїмо зараз поряд, показує, що ми готові здійснити цю співпрацю».

Сійярто відзначив, що Угорщина й надалі зі свого боку буде допомагати Україні загалом та Закарпаттю зокрема. За його словами, за останні 6 років угорський уряд вклав у розвиток Закарпаття 90 млрд форинтів інвестицій. «Ми визнаємо територіальну цілісність України, підтримуємо газові поставки, які ідуть в Україну, забезпечуємо транзитний проїзд українців у Європу , а в місії ОБСЄ працює багато угорських спеціалістів. І я хотів би надіятися, що Україна буде забезпечувати для угорців тут ті права для нацменшин, які закладені в європейському законодавстві. Сподіваюся, що ті переговори, які проводяться для обговорення стану угорської нацменшини в Закарпатті, будуть успішними. Ми принаймні робимо для цього багато, свідченням цього є й той факт, що сьогодні 50 апаратів ШВЛ передали для лікарень краю», - уточнив Сійярто.

Читайте також: Закарпаття отримало 50 апаратів ШВЛ від Угорщини

Він також сказав журналістам, що угорський уряд готовий співфінансувати реконструкцію Берегівської лікарні, мосту через річку Тису в пункті пропуску «Чоп-Загонь», готовий взяти участь у побудові об’їзної навколо Берегова , а також відкрити контрольно-пропускний пункт поблизу села «Велика Паладь-Надьгодош» та добудувати до 2021 автотрасу МЗ до українського кордону.

Читайте також: Міністр Кулеба в Ужгороді: "Ми хочемо більше торгівлі, економічних, політичних та міжлюдських контактів між Україною та Угорщиною"

«Я чекаю великих результатів від роботи тих груп, про які говорив мій колега, і той факт, що ми зустрічаємося все частіше, показує, що ми готові до співпраці», - додав угорський міністр.

 Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів