Міністр Кулеба в Ужгороді: "Ми хочемо більше торгівлі, економічних, політичних та міжлюдських контактів між Україною та Угорщиною"

Міністр Кулеба в Ужгороді: "Ми хочемо більше торгівлі, економічних, політичних та міжлюдських контактів між Україною та Угорщиною"
Сьогодні в будівлі Закарпатської ОДА відбулася зустріч Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з Міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто. Кулеба заявив, що сторонам вдалося досягти низки домовленостей щодо співпраці. Далі – пряма мова:

 

"У нас, як ви знаєте, інтенсивний діалог, мета якого забезпечити насичену і результативну взаємодію між Україною і Угорщиною. Не буде перебільшенням сказати, що ми багато досягли. Ми відновили довіру в нашому ділозі, провели змістовне засідання двосторонньої угорсько-української комісії, почали рухатися в реалізації спільних інфраструктурних проєктів.

Сьогодні ми теж досягли декількох домовленостей. Невдовзі плануємо провести засідання 3 груп: із питань нацменшин, із питань освіти та з питань транскордонного співробітництва (у рамках останньої обговорять питання розбудови пунктів пропуску на кордоні та прикордонної інфраструктури).

І Петер, і я надаємо велику увагу розвитку торгівлі, тож ми також домовилися невідкладно провести бізнес-форум українських і угорських компаній під егідою двох наших міністерств.

Ще одне, що обговорюємо – розвиток туризму в Закарпатській області. Ви знаєте, що розвиток внутрішнього туризму підтримує президент України, і я хочу відзначити активну роль голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова в цьому питанні.

У сухому залишку ми хочемо більше торгівлі, економічних, політичних та міжлюдських контактів між Україною та Угорщиною. Я радий, що це наша спільна позиція з Петером і будемо працювати над досягненням цих цілей".

Нагадаємо, сьогодні Угорщина передала Закарпаттю 50 апаратів ШВЛ та засоби захисту для медиків.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів