На Закарпатті псевдодипломат намагався «проскочити» кордон з повним мікроавтобусом сигарет

На Закарпатті псевдодипломат намагався «проскочити» кордон з повним мікроавтобусом сигарет
Псевдодипломата, який намагався перевезти до Угорщини повний мікроавтобус сигарет без акцизних марок, затримали співробітники Держприкордонслужби в ніч з 25 на 26 вересня.

 

Переміщення партії тютюнових виробів в особливо великих розмірах припинено в ході спільних заходів у пункті пропуску «Тиса» співробітниками оперативно-розшукових підрозділів Чопського прикордонного загону, разом зі слідчими ТУ ДБР в м. Львові, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Під час перевірки документів водія, громадянина України, прикордонники встановили повну підробку дипломатичної картки і додатку до неї, які він надав на контроль. В ході подальшої перевірки було встановлено, що і номери автомобіля «Mercedes» з дипломатичними знаками також підроблені. Тому був оглянутий і мікроавтобус. З’ясувалося, що автомобіль був вщерть заповнений сигаретами «Compliment» та «Lifa» без марок акцизного збору України.

За даним фактом на адресу Державної фіскальної служби направлено повідомлення про виявлене кримінальне правопорушення, передбачене ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів». Також у діях водія вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Не виключається можлива причетність окремих співробітників митного поста до сприяння переміщенню через державний кордон України тютюнових виробів.

Наразі тривають процесуальні заходи, здійснюється вивантаження сигарет та встановлюються їх точна кількість і оціночна вартість.

Пресслужба Чопського прикордонного загону

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів